Zăpadă de doi metri. Oamenii, evacuați de urgență

zăpadă
zăpadă

Mai multe persoane urmează să fie evacuate de urgență, după ce o furtună puternică, în Oceanu Pacific, va aduce un strat de zăpadă de peste doi metri în regiunea munţilor Sierra Nevada din California şi ploi abundente în alte zone ale acestui stat american.

Furtuna a determinat o creştere şi mai mare a riscului de inundaţii în urma precipitaţiilor considerabile care au căzut în urmă cu câteva zile în această parte a Statelor Unite.

"Furtuna cea mare se va abate asupra noastră în ultima parte a dimineţii de astăzi. Pot să vă spun asta cu siguranţă", a declarat meteorologul David Roth de la Centrul de Previziuni Meteorologice din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) al Statelor Unite, cu sediul în College Park, o localitate din statul Maryland.

Poliţia din districtele Los Angeles şi Santa Barbara au ordonat marţi evacuări ale populaţiei din zonele afectate de incendiile de pădure de anul trecut, întrucât există un risc sporit ca ninsorile abundente să declanşeze viituri şi scurgeri de noroi pe pantele şi versanţii lipsiţi în prezent de vegetaţie. Numeroase drumuri închise şi întârzieri ale traficului sunt posibile în zona Los Angeles, din cauza riscului de viituri şi alunecări de pietre, a raportat NWS.

Vezi și: Stațiile de metrou, împânzite de polițiști. Ce se întâmplă

"Râuri atmosferice"

O furtună precedentă a traversat sudul Californiei marţi, aducând precipitaţii de 17,8 centimetri cubi în districtele Los Angeles şi Ventura şi de până la 11,4 centimetri cubi în munţii regiunea Santa Monica Mountains, potrivit NWS. Noua furtună formată în Oceanul Pacific va aduce în nordul regiunii Santa Barbara precipitaţii de 7,6 centimetri cubi. De asemenea, ninsori abundente, care vor putea să formeze un strat de zăpadă de 213 centimetri, sunt posibile la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Sierra Nevada.

Aceste condiţii meteorologie reprezintă o binecuvântare pentru fermierii şi patronii pensiunilor şi hotelurilor din staţiunile de schi din California, întrucât acest stat american a fost afectat mulţi ani de o secetă severă, potrivit United States Drought Monitor.Episodul meteorologic de miercuri şi joi este un rezultat al vânturilor încărcate de umiditate formate în Oceanul Pacific, cunoscute şi sub numele de "râuri atmosferice". Primul val al acestei furtuni va ajunge în regiunile americane Midwest şi Northeast joi şi vineri, aducând cu el şi mai multă umezeală din Golful Mexic. A doua furtună va afecta centrul şi estul Statelor Unite pe durata weekendului viitor, au anunţat meteorologii americani.

Vezi și: ANM, alerte și prognoze meteo. Elena Mateescu: Care este gradul de realizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel