Yahoo va plăti 1,1 miliarde USD pentru preluarea serviciului Tumblr

yahoo_2
yahoo_2

Yahoo! a anunțat, luni, că va prelua forumul de bloguri Tumblr, pentru care va plăti 1,1 miliarde de dolari. Marissa Mayer, director general al Yahoo din iulie anul trecut, mizează pe faptul că Tumblr va contribui la atragerea mai multor utilizatori, precum și la creșterea atractivităţii companiei americane pe piaţa publicităţii online.

Potrivit unui comunicat al Yahoo, Tumblr, cu sediul central în New York, va continua să găzduiască cele peste 108 milioane de bloguri, iar directorul general fondator al companiei, David Karp, în vârstă de 26 de ani, va răspunde în continuare de site, relatează Bloomberg.

Zachary Reiss-Davis, analist la Forrester Research, consideră că prețul de 1,1 miliarde de dolari, pe care Yahoo îl va plăti pentru preluarea Tumblr, evidențiază importanța pe care Marissa Mayer o acordă planului de relansare a companiei.

"Este o mişcare agresivă. Ei spun, unde este viitorul grup de oameni care vor petrece multe ore pe săptămână pe proprietăţile Yahoo!? Este un pariu mare că aceştia vor fi utilizatorii Tumblr", a spus Reiss-Davis într-un interviu, citează Mediafax..

Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2013, se arată în comunicatul Yahoo!.

Tumblr a fost lansat în 2007, are 175 de angajaţi, conţine 108,4 milioane de bloguri şi 50,8 miliarde de publicaţii.

David Karp a fondat Tumblr în 2007, serviciul având în prezent 175 de angajați. În ultima lunpă, Tumblr a ajuns la peste 13 miliarde de utilizatori la nivel mondial, conţine 108,4 milioane de bloguri şi 50,8 miliarde de publicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel