Urmărește emisiunea live


Xi Jinping, AVERTISMENT la un forum virtual Davos: Un nou război rece înseamnă o discordie în lume

Xi Jinping, AVERTISMENT la un forum virtual Davos: Un nou război rece înseamnă o discordie în lume
Xi Jinping, AVERTISMENT la un forum virtual Davos: Un nou război rece înseamnă o discordie în lume

Președintele chinez Xi Jinping i-a avertizat pe liderii globali împotriva declanșării unui „nou război rece” și a cerut unitatea în fața pandemiei de COVID-19.

Xi Jinping îi avertizează pe liderii mondiali cu privire la declanșarea unui „nou război rece”. 

„A construi mici clici sau a începe un nou război rece, a respinge, a amenința sau a intimida pe alții ... va împinge lumea doar în discordie”, a spus Xi la un forum virtual Davos, luni. 

Remarcile președintelui chinez au părut să aibă drept scop planurile președintelui Joe Biden de a revitaliza alianțele globale pentru a contracara influența crescândă a Chinei. Biden, ocupat cu gestionarea mai multor crize interne urgente, nu a participat la forumul virtual. Într-o accelerare a mișcărilor care vizează China, lansată de administrația americană anterioară sub conducerea lui Donald Trump, Xi a spus că disputa „va sfârși întotdeauna să aducă atingere intereselor fiecărei națiuni și să sacrifice bunăstarea oamenilor”.

Xi Jinping a reiterat angajamentele climatice

„Ar trebui să construim o economie mondială deschisă ... să renunțăm la standardele, regulile și sistemele discriminatorii și excluzive și să eliminăm barierele din calea schimburilor comerciale, de investiții și tehnologice”, a mai punctat președintele chinez. G20, un forum internațional care grupează 19 dintre cele mai mari economii dezvoltate și emergente, plus Uniunea Europeană, ar trebui consolidat ca „principal forum pentru guvernanță economică globală” și lumea ar trebui „să se angajeze într-o coordonare mai strânsă a politicilor macroeconomice”, a adăugat Xi.

Liderul chinez a reafirmat, de asemenea, ambițioasele promisiuni climatice ale Beijingului de a reduce emisiile de carbon cu 65% până în 2030 și de a atinge neutralitatea carbonului până în 2060, ambele angajamente semnificative, întrucât China emite un sfert din gazele cu efect de seră ale lumii, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel