Wikileaks a cheltuit 15.000 de dolari pentru apărarea lui Bradley Manning

wikileaks
wikileaks

WikiLeaks a oferit 15.000 de dolari pentru cheltuielile judiciare în cazul lui Bradley Manning, soldatul american suspectat că a furnizat site-ului documente secrete americane, informează AFP.

"Suma oferită de WikiLeaks este esenţială pentru a ne asigura că Bradley are un proces echitabil şi deschis", declară Mike Gogulski, fondatorul comitetului de susţinere.

Contribuţia efectuată luni ridică la 100.000 de dolari suma oferită până acum apărării lui Manning. Cel puţin 115.000 de dolari sunt necesari pentru a i se asigura o "apărare solidă", adaugă comitetul de susţinere.

Comitetul de susţinere salută donaţia oferită lui Julian Assange, care s-a confruntat cu "refuzul ruşinos al companiilor Visa, Mastercard şi Paypal de efectuare a viramentelor pe numele său din cauza solicitărilor Administraţiei americane", informează Mediafax

"Oameni din întreaga lume se ridică împotriva deţinerii arbitrare a lui Bradley Manning", afirmă Jeff Paterson, un membru al comitetului de susţinere.

Analist militar detaşat în Irak, Bradley Manning, în vârstă de 23 de ani, este suspectat că a furnizat WikiLeaks documente militare americane şi mii de telegrame diplomatice.

Deţinut într-o bază militară din Virginia din iulie, Manning riscă până la 52 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel