WIKILEAKS - 11 septembrie 2001, din perspectiva atacatorilor

Mai multe documente secrete ale armatei americane, publicate de WikiLeaks, arată evenimentele produse la 11 septembrie 2001 dintr-o perspectivă nouă, aceea a grupării teroriste Al Quida.

Informaţiile publicate de WikiLeaks au fost adunate de armata şi serviciile secrete americane, începând cu 2002, fiind interogate 779 de persoane reţinute la controversata închisoare de la Guantanamo, scrie The Washington Post, citat de ziare.com.

Pe 11 septembrie 2001, liderii gruparii Al Qaida, inclusiv Osama bin Laden şi Ayman al-Zawahiri, se aflau în oraşul pakistanez Karachi. Aici, într-un spital de stat, cel care a pus la punct atacul asupra navei americane USS Cole se recupera după o operaţie la amigdale.

Osama bin Laden a fost împuşcat în cap, relatează CNN – VIDEO

În zonă se afla şi cel care avea să organizeze atentatele din Bali, Indonezia, din 2002. Bărbatul cumpăra echipament de laborator, necesar producerii unor arme biologice.

Tot în Karachi, într-o casă conspirativă, alaturi de alţi conducători ai Al Qaida, se afla şi autorul moral al atentatelor din 11 septembrie. Împreună, liderii grupării teroriste priveau în direct rezultatele muncii lor din ultima perioadă: primele imagini ale dezastrului de la World Trade Center.

A doua zi, aproape toţi liderii Al Qaida au părăsit Karachi, cu destinaţia Afganistan, pentru a se pregăti pentru războiul ce avea să urmeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel