Vulnerabilitate informatică de Valentine's Day. Risc ridicat

Hacker
Hacker

În apropierea zilei de Valentine's Day (14 februarie) există o creştere accentuată a activităţilor de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice, au detectat experţii Kaspersky Lab, potrivit unui comunicat remis joi de companie. 

Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate şi blocate în prima jumătate a lunii februarie 2019, s-a dublat comparativ cu aceeaşi dată din 2018, confirmând faptul că infractorii sunt mereu în căutarea unui pretext de a fura datele si banii utilizatorilor, dezvăluie Kaspersky. 

Phishing-ul este una dintre cele mai populare şi mai simple tehnici de inginerie socială: este un tip de fraudă în care infractorii folosesc înşelăciunea pentru a obtine datele de autentificare ale utilizatorilor - de la parole, la numere de card, detalii ale contului bancar si alte informatii financiare importante.

Ce este phishingul

E-mail-urile si site-urile de phishing sunt făcute să pară legitime, încurajând destinatarul, sub un pretext sau altul, să completeze urgent datele personale. Acestea folosesc de multe ori evenimente care atrag atentia tuturor, fie că este vorba de o competitie sportivă majoră sau de vacanţe tematice, iar Valentine's Day nu face excepţie, informează Kaspersky. 

Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au fost detectate şi blocate de soluţiile Kaspersky Lab în prima jumătate a lunii februarie 2019 au crescut dramatic, de la peste două milioane, în 2018, la peste 4,3 milioane în acest an. Potrivit statisticilor, ţările cele mai afectate au fost Brazilia (o cotă de detecţie de peste 6,4%), Portugalia (mai mult de 5,8%), Venezuela (5,5%), Grecia (5,3%) şi Spania (5,1%). 

Vezi şi: Kovesi, audiată la Parchet. Dan Chitic: Nu se poate așa ceva!

Tiger Woods, meci de golf cu Donald Trump: "M-am distrat bine"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel