Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul pe care îl putem consuma în post. Este o adevărată minune în farfurie!
Nutriționistul a vorbit despre fasolea păstăi.
„Fasole păstăi… de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde... sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).
Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă in principal și fibre in special, un pic de vit. C plus satisfacție maximă- nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.
Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe).
Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.
Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!”, a zis Mihaela Bilic.
În încheiere vă invităm să urmăriți un interviu pe care Mihaela Bilic l-a acordat pentru DC News și Spectacola:
VEZI ȘI: Postul Crăciunului. Ce alege medicul nutriționist Mihaela Bilic să consume: "Le-ar fi mâncat și bunicii noștri". Sfat pentru cei care postesc - https://www.dcnews.ro/postul-craciunului-ce-alege-medicul-nutritionist-mihaela-bilic-sa-consume-le-ar-fi-mancat-si-bunicii-nostri_939979.html
Fasolea păstai este bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele (A, C, K), mineralele (fier, calciu, potasiu), fibrele și antioxidanții. Acești nutrienți contribuie la menținerea unei sănătăți bune și la prevenirea bolilor. Datorită conținutului său de fibre, fasolea păstăi poate contribui la controlul nivelului de zahăr din sânge, fiind benefică pentru persoanele cu diabet zaharat. Vitamina C din fasolea păstăi poate susține sistemul imunitar, ajutând la prevenirea și combaterea infecțiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu