Vrancea: O treime din unităţile de învăţământ care nu au toalete interioare au primit fonduri pentru remedierea situaţiei

O treime din şcolile şi grădiniţele din Vrancea care nu au toalete în incinta unităţilor de învăţâmânt au primit în acest an fonduri de la stat pentru remedierea situaţiei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

"Un număr de 39 de unităţi şcolare din judeţul Vrancea beneficiază în acest an de fonduri de la bugetul de stat pentru amenajarea unor grupuri sanitare în incinta şcolii. Sunt mult mai multe şcoli fără grup sanitar interior în judeţul Vrancea, dar numai o treime au primit finanţare", a declarat, joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Potrivit acestuia, la ora actuală, în şcolile care au primit finanţare sunt în derulare proiectele pentru aducerea grupurilor sanitare în incinta unităţilor şcolare.

Lipsa grupurilor şcolare în interiorul clădirilor este unul dintre motivele pentru care o parte dintre şcolile din Vrancea, respectiv 108 unităţi de învăţâmânt, nu au primit nici în acest an autorizaţia sanitară de funcţionare.

De asemenea, 103 de şcoli şi grădiniţe de pe raza judeţului Vrancea nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu. În 49 de clădiri se efectuează în prezent lucrări de construcţie, iar la finalizarea acestora, directorii urmează să întocmească documentaţia necesară pentru autorizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel