Vosganian: "Rețeta asta de neo-marxism userist o oferă Barna"

Dan Carp / 13 iul 2019 / 20:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că ceea ce unește marxismul comunist și „neo-marxismul userist”, este elanul, rețetă pe care ne-o oferă Dan Barna, ales prezidențiabilul partidului, la Congresul de sâmbătă.

„Ceea ce unește marxismul comunism și neo-marxismul userist este ... elanul. Lipsiți de realizări care să le justifice ascensiunea politică, liderii comuniști ne-au oferit în anii '50 ... elanul revoluționar. Mai apoi, ei ne-au oferit diverse alte forme de elan: elanul solidarității, elanul forțelor creatoare, elanul muncitoresc, etc. Elanul se găsea până și în Imnul Republicii”, a scris Varujan Vosganian, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta mai spune că principalul argument care motivează candidatura lui Dan Barna la prezidențiale este tot elanul.

„Aceeași rețetă ne-o oferă Dan Barna, proaspăt candidat din partea USR la Președinția României. Principalul argument care îi motivează candidatura este tot ... elanul. După toate binefacerile pe care ni le-au adus elanurile de diverse feluri, nu putem decât să spunem: să ne ferească Dumnezeu de prea mult elan!”, a conchis deputatul ALDE.

Dan Barna, ales candidat al USR la prezidențiale, astăzi 

 

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate. Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Și candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în același interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale.

[citeste si]


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24