Vosganian îl pune la punct pe Cîţu: Nu-ţi trebuie multă carte ca să observi asta

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Varujan Vosganian comentează declaraţiile făcute, recent, de către ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. 

"Florin Câțu susține că jumătate din deficitul bugetar se datorează epidemiei și, pornind de aici, insultă, firește pe adversarii politici care, cică, vor să nenorocească țara. El ignoră faptul că, totuși, printre adversarii politici mai sunt și câte unii cărora le-a plăcut cartea și care înțeleg lucrurile așa cum sunt, nu cum ni se povestește.

Deficitul bugetar pe primele șase luni a fost de 45 mld lei. Deficitul bugetar ar fi fost, potrivit prognozei din decembrie 2019, de cca 16 mld lei. Nu-ți trebuie, totuși, multă carte să observi că primele șase luni ale anului 2020 au adăugat deficitului bugetar aproape 30 de mld de lei față de vremurile normale.

Întrebarea este: de unde au apărut cele 30 de miliarde de lei, în condițiile în care Curtea de Conturi spune că pentru pandemie au fost alocate doar 5 miliarde de lei iar calculele noastre spun că dacă procentul veniturilor în PIB ar fi fost același ca în remuri normale, am fi avut doar vreo 6-7 mld de lei în plus? În loc de declarații exaltate și insulte, dl Câțu ne datorează câteva explicații", transmite deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel