Volkswagen, decizie. Abandonează un proiect important

Volkswagen a hotărât să renunțe la un proiect important.

Grupul german Volkswagen va înceta practic orice activitate în Iran, în conformitate cu cererea SUA, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, citat de Bloomberg, relatează AFP.

Un acord a fost încheiat marţi între grupul de automobile şi diplomaţia americană, a declarat pentru Bloomberg ambasadorul Richard Grenell.

Activități restrânse din motive umanitare

Conform acestui acord, Volkswagen nu va mai avea decât activităţi foarte restrânse în Iran, din motive umanitare. Potrivit Bloomberg, Volkswagen şi-a abandonat proiectul, anunţat în iulie 2017, de a vinde din nou vehicule în Iran, după 17 ani de absenţă.

În mai, preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat la 14 iulie 2015 de Teheran şi şase mari puteri ale lumii: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania. Trump a criticat constant acordul, în care se promite ridicarea sancţiunilor impuse Teheranului în schimbul încetării de către Iran a eforturilor sale de dezvoltare a armelor nucleare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel