Vocea Rusiei susține că este noua Europa Liberă

hurezeanu - Copy
hurezeanu - Copy

Postul de radio ”Vocea Rusiei” își face un autoportret de combatant al ”propagandei occidentale”, proclamându-se singurul suport care le prezintă realitatea românilor din ”colonie”. Oficiosul Moscovei atacă analiștii politici cu deprinderi ”rusofobe”, oprindu-se la Emil Hurezeanu, pe care îl acuză că a remarcat ”amenințări și atentate la siguranța națională și integritatea teritorială a României” în articole publicate pe site-ul postului de radio. Autorul articolului, Valentin Mândrășescu, susține că publicul ”Vocii Rusiei” vede în postul finanțat de guvernul Rusiei noua ”Europa Liberă”.

”Presupun că Emil Hurezeanu, care a sugerat aluziv că serviciile secrete ar trebui să se „ocupe” de Vocea Rusiei, ar fi oripilat dacă ar afla câţi studenţi, profesori, medici, politicieni şi ofiţeri „din servicii” mi-au scris că site-ul Vocea Rusiei a devenit pentru ei ceea ce era Radio Europa liberă în perioadă Ceauşescu”, scrie site-ul ”Vocea Rusiei”.

În continuarea articolului în cauză, se vorbește despre România în termeni tranșanți, autorul căutând să trezească reacții dure, viscerale. ”România urmează să dispară ca subiect al relaţiilor internaţionale, fiind „dizolvată” prin două proceduri impuse de Uniunea Europeană: regionalizarea şi schimbarea Constituţiei în vederea cedării explicite a suveranităţii către instituţiile europene. Atunci când controlul asupra bugetului naţional va aparţine unor birocraţi europeni, iar baronii regionali vor avea controlul asupra finanţelor locale, structurile centrale ale statului român vor rămâne fără pârghii de control asupra propriului teritoriu. România se va întoarce în perioada lui Glad, Gelu şi Menumorut, devenind o colecţie de fiefuri controlate de la Bruxelles, nu de la Bucureşti. De fapt, aceeaşi soartă se pregăteşte şi altor state europene. Varianta post-criză a Uniunii Europene va fi o federaţie centralizată a regiunilor, nu a ţărilor”, scrie Valentin Mândrășescu.

Vocea Rusiei susține că promovează ”o viziune care se deosebește de propaganda americanofililor de plastic” și avertizează că ”nu se va opri”.


”Am o veste proastă pentru Emil Hurezeanu. Epoca Pax Americana a apus, George Bush Jr. nu mai este preşedintele SUA, iar dominaţia americană în domeniul soft power a luat sfârşit. Am mai fost atacaţi de SIE, SRI, Traian Băsescu şi o serie întreagă de lătrăi ai propagandei pro-occidentale. Vocea Rusiei nu s-a oprit atunci şi nu se va opri nici acum”, se mai arată în articolul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel