Urmărește emisiunea live


Vladimir Putin, prima declarație după distrugerea Podului Kerci

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Rusiei a reacționat după explozia masivă de pe Podul Crimeei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat duminică serviciile secrete ucrainene (SBU) că s-au aflat la originea exploziei puternice care a avariat în ajun podul care leagă Crimeea de Rusia, spunând că a fost vorba despre un act terorist contra unei infrastructuri cheie, conform Agerpres.

Autorii, executanţii şi comanditarii sunt serviciile secrete ucrainene, a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu şeful Comitetului de anchetă rus. Nu este niciun dubiu. Acesta este un act de terorism îndreptat spre distrugerea infrastructurii civile esenţiale a Federaţiei Ruse, a adăugat liderul de la Kremlin.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Circulaţia pe podul care leagă Crimea de Rusia a fost reluată parţial

Traficul auto pe podul Crimeea a fost restabilit, a anunţat liderul Republicii Crimeea, Serghei Aksenov. El a precizat că circulaţia este deschisă pentru maşini şi autobuze, care vor fi verificate cu o deosebită atenţie.

Aksenov le-a cerut şoferilor de camioane de transport marfă să-şi programeze cursele, folosind trecerea cu feribotul Kerci. Potrivit acestuia, feribotul Kerci-2 va începe să traverseze strâmtoarea în jurul orei 18:00. C

omitetul Naţional Antiterorism a anunţat că o explozie a unui camion s-a produs sâmbătă dimineaţă pe podul Crimeea. În urma exploziei, şapte rezervoare de combustibil care circulau pe calea feroviară au fost cuprinse de flăcări. Două travee de la pod s-au prăbuşit parţial, în timp ce suportul arcului pentru susţinerea podului nu a fost deteriorat.

Potrivit Comitetului Naţional Antiterorism, în urma incidentului, trei persoane au murit. Ministrul transporturilor al Federaţiei Ruse, Vitali Saveliev, a dispus să se sporească controlul cu privire la securitatea transportului pe pod şi să se efectueze controale stricte ale vehiculelor care circulă prin zonă, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel