Vladimir Putin le-a mulțumit Marii Britanii, Franței și SUA pentru ajutorul împotriva Germaniei naziste

Președintele rus Vladimir Putin a mulțumit, sâmbătă, Marii Britanii, Franței și SUA, pentru contribuția acestora la victoria din 1945, împotriva Germaniei naziste.

Șeful statului rus a avut o intervenție cu ocazia paradei militare și a celorlalte ceremonii de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, desfășurate, sâmbătă, în Piața Roșie din Moscova.

”Mulțumesc popoarelor Marii Britanii, Franței și SUA pentru participarea lor la victorie. Le mulțumesc diferitelor țări antifasciste care au luat parte la luptele contra naziștilor, în rândurile rezistenței și în clandestinitate”, a declarat Vladmir Putin, citat de Agerpres, înaintea păstrării unui minut de reculegere în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă seară, sunt prevăzute concerte și focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse. Festivitățile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident. Puținii responsabili europeni aflați sâmbătă în capitala rusă nu asistă la parada militară, așa cum este cazul șefului diplomației franceze Laurent Fabius.

Vezi și: Paradă în Piața Roșie din Moscova, la 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel