Paradă în Piața Roșie din Moscova, la 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial

Parada militară care marchează 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a început, sâmbătă dimineață, în Piața Roșie din Moscova, în prezența a circa 20 de lideri străini, majoritatea din țări emergente.

Printre invitații străini se remarcă președinții Chinei - Xi Jinping, Indiei - Pranab Mukherjee, Egiptului - Abdel Fattah al-Sissi și Cubei - Raul Castro, precum și secretarul general al ONU - Ban Ki-moon.

Cei prezenți la paradă pot urmări noul tanc Armata T-14, prezentat ca cel mai puternic din lume de către constructorul său, rachete balistice intercontinentale cu o greutate de peste 50 de tone fiecare și pe cei 16.000 de soldați participanți la defilare.

Vezi și: Tanc T-14 Armata, în pană în Piața Roșie. Incident înaintea paradei de 9 Mai

Pentru sâmbătă seară, sunt anunțate concerte și focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse, transmite Agerpres.

Festivitățile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident. Puținii responsabili europeni aflați, sâmbătă, în capitala rusă, nu asistă la paradă, așa cum este cazul șefului diplomației franceze, Laurent Fabius.

Duminică, a doua zi după ceremoniile din capitala rusă, cancelarul german Angela Merkel va veni la Moscova pentru convorbiri cu președintele rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel