Vladimir Putin a trimis în prima linie a frontului din Ucraina un criminal în serie poreclit "Maniacul"

Vladimir Putin a trimis în prima linie a frontului din Ucraina un criminal în serie poreclit "Maniacul" / Foto: Pixabay, de tprzem
Vladimir Putin a trimis în prima linie a frontului din Ucraina un criminal în serie poreclit "Maniacul" / Foto: Pixabay, de tprzem

Rusia a trimis în prima linie a frontului din Ucraina un criminal în serie poreclit "Maniacul".

Rusia lui Vladimir Putin a trimis în Ucraina un criminal în serie, supranumit "Maniacul" pentru cruzimea cruzimea sa. Ivan Neparatov, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat pentru cinci crime separate și se pare că i-a făcut plăcere să omoare, scrie Mirror.

Criminalul a fost liderul unui grup infracțional care "și-a sugrumat victimele personal și a experimentat o mare plăcere să facă acest lucru". Una dintre victimele sale a fost o femeie sugrumată într-un jaf, alta un bărbat înjunghiat de 88 de ori.

Expertul rus în aplicarea legii în exil, Serghei Kanev, a declarat că lui Neparatov "îi place să sugrume și să tortureze animalele și din acest motiv a primit porecla de "Maniac"".

Putin l-a premiat pe criminal pentru curaj și vitejie



După ce a murit luptând în Ucraina, i s-a oferit Ordinul Curajului, un premiu înființat în 1994 de Rusia pentru a "recunoaște actele altruiste de curaj și vitejie" și pentru a înlocui un premiu sovietic similar.

Ucigașul a murit în august în Ucraina, suferind o "rană la nivelul capului în urma unei explozii", conform certificatului său de deces. Se crede că Neparatov s-a alăturat armatei private Wagner, care livrează mercenari pe linia frontului, cărora li s-a permis acest lucru datorită unui sistem introdus de Rusia pentru a folosi prizonieri pentru a-și întări forțele armate.

Faptele sale criminale i-au adus o pedeapsă de 25 de ani într-o colonie penală, din care a ispășit aproximativ jumătate înainte de a se înscrie în armata privată a lui Putin. Dacă ar fi supraviețuit războiului din Ucraina, pedeapsa i-ar fi fost comutată.

"El a fost unul dintre primii prizonieri care a semnat un contract cu Wagner și a plecat în Ucraina", a spus Kanev.

Câți deținuți au fost trimiși în Ucraina



Olga Romanova, de la Rusia După Gratii, a declarat că în unele închisori au fost recrutate până la 20% din deținuții închisorii.

Ea a spus: "Aproximativ 20% din populația închisorii este recrutată. Dacă sunt 1.300 de oameni în închisoare, sunt recrutați 300. Nu sunt scoși toți deodată".

Romanova a spus că echipe de aproximativ 50 până la 60 de persoane au fost scoase la un moment dat, iar prizonierii sunt instruiți timp de două săptămâni înainte de a fi trimiși în prima linie în Ucraina.

Un prizonier din Rusia a declarat pentru CNN: "Vor accepta criminali, dar nu violatori, pedofili, extremiști sau teroriști. Se oferă amnistia sau grațierea în șase luni. Cineva vorbește despre 100.000 de ruble pe lună, alții despre 200.000".

Sumele de bani pe care prizonierul le-a evidențiat sunt între aproximativ 1.300 și 2.600 de lire sterline în fiecare lună.

Mercenarii Grupului Wagner, recrutați prin intermediul rețelelor de socializare

Rusia încearcă să recruteze mercenari în Grupul Wagner, cunoscut și ca armata privată a lui Vladimir Putin, prin intermediul rețelei de socializare Vkontakte. Analizând captura de ecran de la utilizatorul acestei rețele de socializare,  se pare că a fost creat recent un grup numit „Vacanțe la PMC Wagner”, care, folosind mailinguri publicitare, încearcă să recruteze militari în echipa sa. Contractul se propune să fie semnat pentru 4 luni, iar salariul promis este de la 240 de mii de ruble pe lună, echivalentul a 18 mii de roni.

"Vrei în PMC? Lucrează pentru toate specialitățile militare. Salariu de la 240 de mii pe lună", se arată în legenda din reclamă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel