Mercenarii Grupului Wagner, recrutați prin intermediul rețelelor de socializare. Unii ar fi ajuns deja în Donbas - Video

Mercenarii Grupului Wagner, recrutați prin intermediul rețelelor de socializare. Unii ar fi ajuns deja în Donbas / Foto: Captură video Twitter
Mercenarii Grupului Wagner, recrutați prin intermediul rețelelor de socializare. Unii ar fi ajuns deja în Donbas / Foto: Captură video Twitter

Rusia ar încerca să recurteze noi mercenari pentru Grupul Wagner prin intermediul rețelelor de socializare.

Rusia încearcă să recruteze mercenari în Grupul Wagner, cunoscut și ca armata privată a lui Vladimir Putin, prin intermediul rețelei de socializare Vkontakte, scrie Focus.ua.

Analizând captura de ecran de la utilizatorul acestei rețele de socializare,  se pare că a fost creat recent un grup numit „Vacanțe la PMC Wagner”, care, folosind mailinguri publicitare, încearcă să recruteze militari în echipa sa. Contractul se propune să fie semnat pentru 4 luni, iar salariul promis este de la 240 de mii de ruble pe lună, echivalentul a 18 mii de roni.

"Vrei în PMC? Lucrează pentru toate specialitățile militare. Salariu de la 240 de mii pe lună", se arată în legenda din reclamă.

Potrivit legii din Rusia, mercenarismul ar trebuie să fie pedepsit

Un utilizator Vkontakte a remarcat că mercenarismul este pedepsit în Rusia.

"Astăzi am dat peste o astfel de postare publicitară în VK. Aparent, VK nu știe că în Federația Rusă mercenarismul este o infracțiune pentru care este prevăzută răspunderea penală", a scris el.

Trebuie menționat că, potrivit articolului 359 din Codul penal al Federației Ruse, mercenarismul se pedepsește cu închisoare de la patru la opt ani. PMC „Wagner” este o organizație militară neoficială care nu face parte din forțele armate regulate ale Rusiei și nu are statut legal pe teritoriul său. Mercenarii acestei organizații au luptat în Siria, Donbas, Africa și Libia.

Reamintim că, pe 11 martie, presa a raportat că grupurile Wagner recrutau oameni pentru războiul din Ucraina. Potrivit jurnaliștilor, practic nu există criterii de selecție, iar cei care au fost respinși anterior sunt recrutați acum pentru a fi trimiși în Ucraina.

Pe 29 martie, serviciile de informații britanice au anunțat că Rusia a trimis luptători Wagner din Africa și Siria în Donbas și plănuiește să recruteze  peste o mie de oameni noi. Ministerul britanic al Apărării a remarcat atunci că aceasta este o măsură disperată din cauza pierderilor grele din armata rusă în țara vecină.

Unii mercenari din Grupul Wagner ar fi ajuns deja în  Donbas

Unii dintre mercenarii Grupului Wagner ar fi ajuns deja în Svitlodarsk, orașul a cărui cucerire ar putea fi crucială pentru ofensiva rusească din Donbas, scrie Realitatea.net.

Înregistrările video făcute chiar de către mercenarii ruși au fost redistribuite pe Twitter. În filmări se observă și centrala termică Vuhlehirska, una dintre cele mai înalte clădiri din Ucraina, cu o capacitate de producție totală de 3,600 MW.

Un combatant descrie obiectivele militare, iar spre finalul filmării sunt introduse cadre cu oameni pe străzi, in general vârstnici, în timp ce mercenarul insistă pe faptul că populația civilă, terorizată de "naționaliști", i-a primit bine.

Portalul de investigații Bellingcat a estimat că circa 3.000 de combatanți Wagner și-ar fi pierdut viața în diverse teatre de operațiuni din Ucraina, însă cifra nu poate fi confirmată din surse alternative, potrivit BBC.

VEZI ȘI: „Bucătarul lui Putin” finanțează grupul Wagner în Libia: judecătorii UE confirmă sancțiunile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel