EXCLUSIV  Eșecul lui Vladimir Putin privind România. Carmen Avram: Rusia își folosește resursele pentru a-și manifesta influența în fiecare stat în care simte o slăbiciune / video

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Vladimir Putin a eșuat în ceea ce privește influența în România. O spune Carmen Avram.

Influența lui Vladimir Putin nu a ajuns să se manifeste la nivelul conducerii României în toți acești 33 de ani după Revoluție. Despre acest subiect a vorbit Carmen Avram, europarlamentar PSD, la interviurile DC News și DC News TV. 

2. Eurodeputa... (companiile-straine--taxe-mai-putine-in-romania--carmen-avram--observatie-se-stiu-la-nivel-guvernamental--spun-ca-sistemul-le-permite_37518900.jpg)

„Rusia își folosește resursele pentru a-și manifesta influența în fiecare stat în care simte o slăbiciune. Ce mă bucură foarte tare este că, deocamdată, această influență a lui Vladimir Putin nu a ajuns să se manifeste la nivelul conducerii României în toți acești 33 de ani. Influența se manifestă, bănuim noi, în diverse mișcări care apar la un moment dat și care pot fi asociate, cel puțin ca discurs, cu discursul, dorințele sau nevoile lui Vladimir Putin”, a zis Carmen Avram, europarlamentar PSD.

„Rusia nu a reușit să își facă un cap de pod în România pe perioada de după regimul Ceaușescu, în schimb, s-a îndreptat acolo unde s-au simțit falii. Și rușii au simțit falii în anumite țări, în principal în Ungaria”, a zis Carmen Avram.

Jurnalistul Val Vâlcu a adăugat: „Și în Austria”.

„Trecem printr-o perioadă foarte complicată și trecem printr-un război hibrid în Europa. Vladimir Putin și ai lui lucrează prin metode care sunt foarte greu de demonstrat că sunt ilegale. De exemplu, mă gândesc doar la această influență economică pe care ei au dobândit-o în foarte multe țări din Uniunea Europeană”, a zis Carmen Avram.

Un exemplu acest sens este legătura dintre OMV și Gazprom.

„La prima vedere este doar o relație comercială pe care Vladimir Putin a ales să o folosească drept armă”, a mai zis Carmen Avram.

Europarlamentarul PSD a mai venit cu un exemplu: „În Marea Britanie au fost investiții imobiliare halucinante care au fost făcute de oligarhii care au ajuns să controleze instituții financiare mari”.

„Este greu să discerni într-o activitate economică, o relație comercială și un act de spionaj, deși nu ar trebui să excluzi niciodată o astfel de posibilitate pentru că trăim într-o lume în care nu poți exclude absolut nimic”, a mai spus Carmen Avram la DC News și DC News TV.

VEZI ȘI: Vâlcu: Trei ipoteze legate de refuzul Austriei privind aderarea României la Schengen - https://www.dcnews.ro/valcu-trei-ipoteze-legate-de-refuzul-austriei-privind-aderarea-romaniei-la-schengen_899080.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel