Vladimir Putin a desființat RIA Novosti și Vocea Rusiei

Decizie importantă anunțată, luni, de Kremlin: Ria Novosti, una dintre cele mai mari agenții de presă din lume, se închide. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret privind înfiinţarea Agenţiei Informaţionale Internaţionale Rusia Astăzi/Rossia Segodnia din care vor face parte nu numai agenția de știri RIA Novosti, ci și compania de radiodifuziune Vocea Rusiei, pe fondul unei reorganizări semnificative a mass-mediei de stat.

 Rossiya Segodnya va fi amplasat în actuala clădire RIA Novosti, în centrul Moscovei, potrivit presei ruse, scrie Digi24.

 Această mișcare pare să indice o înăsprire a controlului de stat în sectorul mass-media, deja puternic reglementat. Șeful administrației prezidențiale, Serghei Ivanov, a declarat că modificările au vizat economisirea de bani și eficientizarea mass-mediei de stat.

 Potrivit unui alt decret semnat de președintele Putin, directorul noii agenții va fi Dmitri Kisevelv, un jurnalist extrem de controversat, mai ales din cauza materialelor deplasate pe tema valorilor europene și criticilor aspre la adresa protestatarilor ucraineni.

Protestatarii din Kiev i-au înmânat un „Oscar” aseară, pentru minciună, unui jurnalist rus, spunând că statueta este acordată, printre alții, lui „Dmitri Kiselev, pentru minciunile pe care le îndrugă”.

 Și postul de radio Vocea Rusiei, de asemenea, deținut de stat, a fost închis. Decretul intră în vigoare imediat dupa promulgare.

  Pentru criticii  lui Putin, aceasta este o mișcare sinistră din partea președintelui rus, notează corespondentul BBC din Moscova.

Pe site-ul său, RIA Novosti scrie că "măsura este cea mai recentă dintr-o serie de schimbări în peisajul presei din Rusia, care pare să indice o întărire a controlului statului în deja prea puternic reglementatul sector al media".

RIA Novosti a fost înființată în 1941, la doua zile după ce Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică, ca Biroul de Informare Sovietic, iar în prezent are reporteri în 45 de state, oferind relatări în 14 limbi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel