Vlad Pascu, decizie a magistraților de la Tribunalul Constanța - Update

Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Constanţa a respins marţi ca nefondată cererea lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, privind revocarea măsurii arestării preventive, decizia instanţei fiind definitivă

Update

'Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4.989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad (...), cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (...). Definitivă.

Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024', se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor. Vlad Pascu le-a cerut magistraţilor să fie plasat în arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrierii la facultate. 

Știrea inițială

Magistrații constanțeni vor decide menținerea sau revocarea  măsurii arestului preventiv pentru Vlad Pascu. Acesta  a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, după ce Judecătoria Mangalia a respins ca neîntemeiată schimbarea măsurii existente. 

Cererea sa a fost inițial respinsă de Judecătoria Mangalia, care a considerat că nu există temeiuri întemeiate pentru schimbarea măsurii, iar Vlad Pascu a contestat decizia Judecătoriei Mangalia la Tribunalul Constanța, primul termen fiind fixat pentru astăzi, 9 ianuarie.

Reamintim că Vlad Pascu a produs un accident grav în localitatea 2 Mai la sfârșitul lunii august a anului trecut, când doi tineri au murit pe loc și alți trei au fost răniți.

Organele de anchetă au constatat că Vlad Pascu circula cu o viteză excesivă (102 km/h într-o zonă cu limita de viteză de 50 km/h) în condiții de vizibilitate redusă, dat fiind că accidentul s-a produs în zorii zilei.

În urma acestui accident, mai mulți șefi din Poliția Constanța au fost demiși, pentru că înainte de a produce accidentul, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști de două ori și nu a fost testat cu aparatul drugtest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel