Viorica Dăncilă, premier. DECIZIE Iohannis. Mircea Badea: Acesta este motivul

Mircea Badea a vorbit despre Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier.

Realizatorul TV a spus că este greu de crezut că președintele Klaus Iohannis o va accepta.

"V-am zis de ce Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD, este din Teleorman și nu din Cluj - pentru că Teleorman a câștigat alegerile, Cluj nu. În principiu, cred că domnul Klaus Iohannis va refuza propunerea. Nu sunt ferm convins că așa va fi. Motivul real este pentru că Viorica Dăncilă nu este de la Servicii. Este greu de crezut că Iohannis va dori cu Dăncilă. Tocmai pentru că nu este de la Servicii mi se pare un argument bun să fie acceptată, dar argumentul meu este contraargument pentru președinte. Calculele sunt mai complicate, dar tind să cred că Iohannis nu o va accepta pe Dăncilă", a zis Mircea Badea la emisiunea "În gura presei".

[citeste si]

"Unii spun că premierul ar trebui să vorbească zece limbi străine, să fi absolvit 30 de facultăți dintre care minimum economie și așa... Ok, am înțeles și asta, dar dintre ce avem... Doamna Dăncilă mi se pare ok. Nu am nimic împotriva faptului ca dumneai să fie premier", a mai zis realizatorul TV.

Iohannis, consultări cu partidele

Klaus Iohannis se consultă, miercuri, cu partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier, după ce Mihai Tudose a demisionat din funcţie.

Consultările vor începe la ora 12,00, cu reprezentanţii PSD şi ALDE. La ora 13,00, urmează PNL, la 14,00 - USR, la 14,30 - PMP, iar la 15,00 - UDMR. Reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se vor întâlni cu preşedintele Iohannis la ora 15,30.

Social-democraţii au nominalizat-o în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de marţi pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, urmând ca ALDE să se reunească miercuri în şedinţa conducerii pentru a valida oficial propunerea PSD. Pe de altă parte, Opoziţia susţine alegeri anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel