Viorica Dăncilă: O Europă în două viteze ar duce la o divizare

O Europă cu două viteze ar duce la o divizare care nu va fi benefică pentru cetăţeni şi nu va reprezenta soluţia care va duce UE mai departe, crede europarlamentarul Viorica Dăncilă.

"Ieri (joi - n.r.) am avut în plenul Parlamentului de la Strasbourg o discuţie pe această temă. Să ştiţi că marea majoritate nu văd într-o Europă cu două viteze o soluţie. Am văzut că şi la nivel naţional avem o voce comună legată de acest lucru. Cred că acest lucru ar duce la o divizare a Europei, care nu ar fi benefică pentru cetăţeni. Nu cred că soluţia la care se aşteaptă Europa acum este o soluţie în care să divizăm ţările, să construim ziduri, în condiţiile în care Uniunea Europeană a dărâmat ziduri. Cred că trebuie să ne concentrăm pe o direcţie în care să găsim soluţii şi nu pe o direcţie care să dezbine Europa", a spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, este elocvent ceea a spus preşedintele Consiliului European, Donald Tusk: 'Dacă vrei să ajungi repede, mergi de unul singur, dar, dacă vrei să ajungi departe, atunci mergi alături de ceilalţi!'.

"Cred că noi trebuie să ajungem departe şi trebuie să facem toate eforturile ca acest plan privind Europa cu două viteze, care va diviza efectiv Europa, să nu fie pus în aplicare. Toate cele cinci ipostaze pe care le-a prezentat preşedintele Comisiei Europene cred că nu sunt valabile la ora actuală şi cred că trebuie să vedem ceea ce vor cetăţenii, să ne bazăm pe valorile pe care Uniunea Europeană le-a creat şi în acelaşi timp să nu uităm că societatea a evoluat şi trebuie să ne pliem pe realitatea existentă. Dar nu cred că o Europă cu mai multe viteze, în care să fim cetăţeni europeni de rangul unu sau de rangul doi, este soluţia care va duce Uniunea Europeană mai departe", a arătat europarlamentarul român, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel