Urmărește emisiunea live


Viorica Dăncilă, mesaj pentru Familia Regală

Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern
Viorica Dăncilă, Legea achiziţiilor publice. Anunț privind ședința de Guvern

Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de mulțumire Familei Regale a României pentru eforturile depuse în susținerea valorilor promovate.

 Viorica Dăncilă a salutat, miercuri, printr-un mesaj transmis cu prilejul acordării de către principesa Maria a Înaltului Patronaj Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), eforturile depuse Familia Regală a României în susţinerea valorilor promovate de această instituţie.

"Apreciez în mod deosebit eforturile constante şi sustenabile depuse de Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi Familia Regală a României în susţinerea acestor valori încă din primii ani ai negocierilor pentru aderarea statului român la NATO şi la Uniunea Europeană. Membrii Familiei Regale au susţinut dezvoltarea şi consolidarea statului român cu diverse ocazii, atât prin luările de poziţii publice şi pe cale diplomatică, în monarhiile şi republicile statelor membre ale Uniunii Europene, cât şi prin întrevederile pe care le-au avut cu înalţi reprezentanţi europeni", a afirmat Dăncilă, în mesajul prezentat de secretarul de stat Aurelia Graţiela Drăghici, la ceremonia desfăşurată în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta.

România s-a alăturat Uniuni Europene în promovarea egalităţii între femei şi bărbaţi

Prim-ministrul a evidenţiat faptul că România susţine "valorile specifice unei societăţi caracterizată prin nediscriminare, toleranţă, justiţie, solidaritate şi egalitate între femei şi bărbaţi".

"Astăzi, de Ziua Europei, trebuie să spunem că România s-a alăturat întregii Uniuni Europene în promovarea egalităţii între femei şi bărbaţi în toate activităţile sale, conform Articolului 8 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, şi că împreună cu statele membre susţinem în continuare valorile specifice unei societăţi caracterizată prin nediscriminare, toleranţă, justiţie, solidaritate şi egalitate între femei şi bărbaţi", a punctat premierul.

Viorica Dăncilă a atras atenţia asupra manifestării în continuare a "inegalităţilor de gen la toate nivelurile în domenii precum piaţa muncii, educaţia, accesul la decizie, la conducere, distribuţia echilibrată a rolurilor şi responsabilităţilor familiale".

Ea a amintit însă şi "paşii importanţi" realizaţi de ţara noastră în respectarea egalităţii de gen în administraţia publică centrală, România ocupând în 2017 cea de-a doua poziţie la nivel european cu un punctaj de 52%, media Uniunii Europene fiind de 35% pentru femei.

 Care este obiectivul ANES

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, care promovează principiul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. ANES îţi propune combaterea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, precum şi eliminarea violenţei în familie.

Funcţiile îndeplinite de ANES sunt de reglementare, de elaborare a strategiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, de control, de armonizare a legislaţiei interne cu cadrul juridic european şi de reprezentare a statului român în acest domeniu, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

ANES este însărcinată şi cu coordonarea implementării Convenţiei de la Istanbul - Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice şi a CEDAW - Convenţia ONU privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel