Vinicius Jr. laudă Sevilla după excluderea fanilor rasiști. „Îmi pare rău că nu există nimeni să te educe”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vinicius Jr. a reacționat după ce Sevilla a luat măsuri împotriva propriilor suporteri.

Atacantul de la Real Madrid Vinicius Jr i-a lăudat pe cei de la Sevilla pentru că au acționat rapid pentru a elimina și a raporta un fan autorităților pentru că l-ar fi insultat rasial. Conform BBC Sport, Vinicius a postat pe X, fostul Twitter, o imagine care părea să arate un bărbat care îi făcea un gest rasist.

Vinicius a spus că un al doilea clip trimis lui îl arăta pe un alt fan tânăr care era ofensator. După meciul din La Liga, Sevilla a spus că „a fost identificat un membru al publicului, evacuat din stadion și predat autorităților legale”. „În plus, regulamentul intern disciplinar îi va fi aplicat strict și va fi exclus ca membru”, a spus clubul.

Sevilla condamnă incitarea la ură

Într-o declarație, clubul de fotbal a continuat că „condamnă orice comportament rasist și xenofob, chiar dacă este izolat, cum este cazul, și își arată disponibilitatea și colaborarea cu autoritățile pentru a eradica aceste atitudini, care nu reprezintă un fan ca cel al Sevillei”.

Real Madrid, care ocupă în prezent primul loc în La Liga din Spania, a făcut egal 1-1 în deplasare cu Sevilia la Stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan sâmbătă seara. Postând pe X după meci, Vinicius a spus că ultimul incident a fost „numărul 19 și continuă”. „Felicitări Sevillei pentru poziționarea și pedepsirea rapide în încă un episod trist pentru fotbalul spaniol”, a scris el. 

„Din păcate, am avut acces la un videoclip cu un alt gest rasist în meciul de sâmbătă, de data aceasta realizat de un copil. Îmi pare foarte rău că nu există nimeni care să te educe. Investesc, și investesc mult, în educație în Brazilia pentru a forma cetățeni cu atitudini diferite de acestea. Fața rasistului de astăzi este afișată pe site-uri web ca în multe alte ocazii. Sper ca autoritățile spaniole să-și facă partea lor și să schimbe legislația o dată pentru totdeauna”, a adăugat Vini.

Vinicius a fost ținta repetată a insultelor rasiste în LaLiga

La începutul acestei luni, tânărul de 23 de ani a depus mărturie în procesul a trei fani ai Valenciei acuzați că l-au insultat rasial în timpul unui meci din mai la Estadio Mestalla.

Abuzurile rasiste cu care Vinicius s-a confruntat în ultimele 12 luni:

Septembrie 2022 - Unii fani ai Atletico Madrid făcut scandări rasiste împotriva lui Vinicius în afara stadionului lor Wanda Metropolitano înainte ca Real Madrid să joace cu ei.  Atletico Madrid a condamnat mai târziu scandările „inacceptabile” ale unei „părți minoritare” de fani.

Septembrie 2022 - Unii comentatori din Spania l-au criticat pe Vinicius pentru celebrarea golului său, în care dansa lângă steagul colțului. El a răspuns spunând că „fericirea unui brazilian negru în Europa” stă la baza criticilor.

Decembrie 2022 - Vinicius părea să fie supus unor abuzuri rasiste la Valladolid când trecea pe lângă fani după ce fusese schimbat. La Liga a spus că a depus plângeri privind abuzurile rasiste împotriva lui Vinicius la „organismele judiciare, administrative și sportive relevante”.

Ianuarie 2023 - O efigie a starului de la Real Madrid a fost atârnată de un pod lângă terenul de antrenament al clubului înainte de un meci cu Atletico Madrid în Copa del Rey. Atletico a spus că incidentul este „repugnant”.

Februarie 2023 - Fanii Mallorca au fost filmați insultând rasial brazilianul în timpul unui meci cu Real.

Martie 2023 - La Liga a spus că „s-a observat din nou un comportament rasist intolerabil împotriva lui Vinicius” într-un meci cu Barcelona și că a raportat insultele rasiste la Tribunalul de Instrucție din Barcelona.

Mai 2023 - Vinicius suferă abuzuri rasiste împotriva Valenciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel