Viktor Orban, război cu Facebook: ”Cenzură!”

Darius Muresan / 07 Martie 2018 / 20:19 Salveaza PDF Comentarii

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a postat marţi seară pe Facebook un clip video în care capitala Austriei, Viena, este descrisă drept un oraş devenit murdar şi periculos din cauza migranţilor, transmite agenţia EFE.

Între timp, clipul video, postat în contextul campaniei electorale pentru legislativele ce vor avea loc în Ungaria pe 8 aprilie, a dispărut de pe contul său de Facebook, dar mai multe media locale au reuşit să-l preia înainte de a fi şters.

'Străzile au devenit în mod vizibil mai murdare şi a crescut delincvenţa. Este evident că (migranţii) au schimbat aspectul acestui cartier', 'la Viena există şcoli fără elevi albi', 'austriecii albi şi creştini s-au mutat dintr-un cartier unde trăiesc migranţi', sunt câteva din mesajele regăsite în acel clip. 'Vedem cum va fi Budapesta în 20 de ani dacă opoziţia (ungară) va lăsa migranţii să intre', conchide Janos Lazar în acea înregistrare.

[citeste si]

După dispariţia acesteia de pe contul său, el a postat tot acolo un mesaj în care acuză reţeaua de socializare că i-a 'cenzurat şi şters' clipul, fapt pe care-l califică drept un act de 'lezare a libertăţii de expresie' şi cere să fie restabilit accesul la acel conţinut.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3