Viktor Orban îşi lansează campania atacându-i pe Weber şi Juncker

Rodica Mitu / 05 apr 2019 / 21:54 Salveaza PDF Comentarii

Premierul ungar Viktor Orban şi-a reluat vineri atacurile asupra statului major al dreptei europene, cu care partidul său este aliat, luându-i la ţintă pe Jean-Claude Juncker şi Manfred Weber, cu prilejul lansării campaniei sale pentru alegerile europene, relatează AFP. 

Viktor Orban a declarat că germanul Manfred Weber, candidatul cap de listă al Partidului Popular European (PPE) pentru alegerile europene, 'i-a jignit pe ungari' înmulţind în ultimele săptămâni afirmaţiile critice la adresa guvernului de la Budapesta. 'Nu este de mirare că tot mai mulţi oameni spun şi scriu 'să scăpăm de el' ', a adăugat premierul ungar despre Weber, care candidează la succesiunea lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene.

Partidul Fidesz al lui Viktor Orban a fost suspendat în martie de PPE, la iniţiativa lui Manfred Weber şi a mai multor partide conservatoare europene, din cauza unei campanii eurofobe lansate de Budapesta şi a atacurilor guvernului împotriva statului de drept. Fidesz rămâne totuşi membru al PPE, grup majoritar în Parlamentul European.

Viktor Orban spune că vrea să orienteze formaţiunea spre poziţii mai suveraniste şi naţionaliste, acuzându-l pe Juncker, şi el membru al PPE, că încarnează o aripă prea federalistă şi favorabilă imigraţiei. 'Britanicii pleacă, migranţii vin, este bilanţul Comisiei Juncker', a spus Orban cu prilejul unui eveniment organizat la Budapesta pentru lansarea campaniei Fidesz pentru alegerile europene de la 26 mai, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29