Viktor Orban, întâlnire cu Sebastian Gorka, omul său la Casa Albă

La Budapesta are loc, marți, o întâlnire neoficială între premierul Viktor Orban și unul dintre oamenii din proximitatea lui Donald Trump. Sebastian Gorka, fost consilier al lui Orban, a ocupat până acum o săptămână funcția de asistent al președintelui american pe probleme de securitate națională. Gorka ar fi părăsit Casa Albă, susțin unele surse media, fiind acuzat de legături cu partidul neonazist Jobbik, dar va lucra într-o agenție guvernamentală.

Potrivit ziarului enational.ro, la Budapesta Gorka va discuta cu Orban detaliile vizitei pe care Trump ar putea s-o facă în Ungaria. Premierul maghiar își dorește rolul de lider regional și a fost un susținător puternic al lui Donald Trump, fiind în același timp și un apropiat al regimului Putin.

Potrivit enational, Gorka a fost ministru al Apărării în Ungaria postcomunistă, pe vremea premierului Joszef Antall. De asemenea, l-a consiliat și pe Orban, înainte de a emigra în SUA. Ascensiunea sa în cadrul administrației Trump este una controversată. De numele lui Gorka este legată decizia de interzicere a accesului unor cetățeni din țările musulmane în SUA, dar și planul de împărțire a Libiei în mai multe state, după harta fostelor provincii din Imperiul Otoman. Serviciile românești se tem că Gorka l-ar putea influența pe Trump în defavoarea României, care nu ar fi departe de o împărțire pe modelul ”șervețelului” folosit de Churchill la Ialta.

Enational.ro susține că în aceeași perioadă la Budapesta s-ar afla și Marius Vizer, un român influent, având relații cu liderul rus, Vladimir Putin, dar nu este clar în ce mod ar putea interveni acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel