Viktor Orban iese la atac: Europa Occidentală experimentează un univers fără Dumnezeu

Foto: Facebook Viktor Orban
Foto: Facebook Viktor Orban

Viktor Orban spune că națiunile din Europa Centrală ar trebui să se unească pentru prezervarea rădăcinilor creștine, în condițiile în care Europa Occidentală, spune el, experimentează familiile între persoane de același sex, imigrația și ateismul, potrivit Reuters.

Viktor Orban a făcut o serie de declarații la inaugurarea unui monument ce comemorează Tratatul de la Trianon, act de pace semnat între Puterile Aliate și Ungaria, ca stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, care a fost parafat după Primul Război Mondial și care a consfințit noile granițe ale Europei.

„Europa Occidentală a renunțat la... o Europă Creștină, iar în schimb experimentează un univers fără Dumnezeu, familii-curcubeu (n.r. – sugestie referitoare la steagul LGBT+), migrația și societățile deschise”, a afirmat premierul Ungariei în discursul său.

În Ungaria, grupurile din zona drepturilor omului susțin că ostilitățile la adresa comunității LGBT+ s-ar fi înmulțit odată cu momentul în care Viktor Orban câștiga un al treilea mandat de premier, în 2018.

Premierul Ungariei însuși a criticat în mai multe rânduri căsătoriile între persoanele de același sex, iar președintele Parlamentului ungar – un aliat tradițional al lui Viktor Orban – a pus semn de egalitate între adopțiile făcute de cupluri gay și pedofilie.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel