Viktor Orban, emigrare tineri. Cererea opoziției ungare

Viktor Orban
Viktor Orban

Socialiştii ungari îi cer premierului Orban să 'oprească alungarea tinerilor' din ţară.

Partidul Socialist ungar, de opoziţie, i-a cerut joi guvernului conservator condus de Viktor Orban 'să oprească alungarea tinerilor din Ungaria', respectiv să ia măsuri pentru a încuraja tinerii să nu mai plece să-şi caute de lucru în alte state din Uniunea Europeană, transmite agenţia MTI.

Guvernul trebuie mai degrabă să creeze condiţii normale pentru ca tinerii să poată trăi şi să reuşească în Ungaria, a spus la o conferinţă de presă David Bihal, membru al conducerii Partidului Socialist. La rândul său, Barnabas Mester, purtător de cuvânt al acestui partid, a promis că formaţiunea sa va întocmi un program pentru a descuraja emigrarea şi pentru a stimula revenirea în ţară a tinerilor plecaţi să muncească în străinătate, printre măsuri urmând să fie inclusă şi elaborarea unor scheme de ajutor financiar pentru iniţierea de afaceri.

Acelaşi purtător de cuvânt a spus că până în prezent circa 600.000 de unguri au plecat din ţară. Citând un micro-recensământ efectuat de Oficiul Central de Statistică, Barnabas Mester a menţionat că încă aproximativ 500.000 de unguri iau în calcul posibilitatea de a emigra, iar dintre aceştia circa jumătate au decis să plece.

Vezi și: Viktor Orban, declarații România. Liderul PNL: O jignire. Guvernul să ia atitudine



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel