Viktor Orban, după întâlnirea cu Salvini și Morawiecki: Vrem o renaștere europeană!

Viktor Orban, după întâlnirea cu Salvini și Morawiecki: Vrem o renaștere europeană!  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Viktor Orban, după întâlnirea cu Salvini și Morawiecki: Vrem o renaștere europeană! / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Formațiunile Fidesz, Liga Nordului și PiS vor lucra împreună pentru o „renaștere europeană”, au declarat liderii celor trei partide după summit-ul de la Budapesta.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a avut o întâlnire cu Matteo Salvini și cu Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei. Cei trei au discutat despre cooperarea lor într-o Europă în care cel mai mare grup conservator, Partidul Popular European, și-a abandonat din ce în ce mai mult valorile tradiționale în favoarea urmăririi unei agende de stânga.

"Vrem o renaștere europeană și vom lucra împreună pentru asta în viitor", a spus Orbán după întâlnire, adăugând că summit-ul sa concentrat asupra celor trei partide care au încheiat o alianță politică la nivel european. 

"Atât Italia, cât și Polonia au un guvern cu un puternic angajament atlantic, iar Ungaria este un membru de încredere al Uniunii Europene și NATO", a spus Orbán. "Faptul că cel mai puternic partid de dreapta până în prezent, Partidul Popular European, s-a angajat pe termen lung să lucreze cu stânga europeană, multe milioane de cetățeni europeni au fost lăsați nereprezentați", a mai adăugat liderul de la Budapesta.

Morawiecki pledează pentru suveranitatea națională

"Familia și demnitatea individului sunt adevăratele valori tradiționale", a spus Morawiecjki. "Ne-am gândit să creăm o anumită bază intelectuală pentru Europa. Aceasta este ideea principală. De aceea, ideea că este nevoie de o renaștere a Europei, o renaștere a valorilor pe care ne putem baza cu adevărat", a mai adăugat premierul polonez.

Morawiecki a mai spus că sunt interesați să promoveze prosperitatea comună a tuturor națiunilor europene pe baza cooperării celor egali, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel