Viktor Orban, acuzat de parlamentari europeni că va falsifica alegerile în Ungaria. Răspunsul Budapestei

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, a respins apelul unui număr de europarlamentari care au cerut observatori UE la alegerile generale din Ungaria, acuzând stânga europeană că încearcă să se amestece în procesul democratic al țării.

Ca răspuns la acuzațiile prezentate într-o scrisoare comună publicată pe 18 ianuarie, în care deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea că alegerile din Ungaria ar putea să fie organizate„nu la cele mai înalte standarde democratice”, Judit Varga, ministrul Justiției din Ungaria, a reacționat la suspiciunile europarlamentarilor.

„Stânga europeană ar interveni în alegerile din Ungaria”, a scris Varga. Aceasta a adăugat: „Campania electorală din Ungaria a început la Bruxelles cu luni în urmă”.

Ministrul justiției a insistat că ceea ce scrie în scrisoare este „plin de derapaje și recenzii dure despre țara noastră” și a susținut că „obiectivul stângii europene este clar: vor să influențeze rezultatele votului”.

Cu toate acestea, Varga a insistat că poporul maghiar nu va fi descurajat. „Vom fi aici și nu vom permite nimănui să vorbească despre votul maghiarilor din străinătate!”

Într-o continuare a scrisorii ofensatoare, cosemnată de 62 de europarlamentari, Guy Verhofstadt i-a avertizat pe susținătorii premierul ungar Viktor Orbán că acesta va „juca murdar”, cu referire la alegerile din 3 aprilie.

„Rezultatul contează pentru noi toți. Democrația și suveranitatea Europei vor fi în joc”, a adăugat Verhofstadt.

Și ministrul de Externe s-a arătat deranjat de scrisoarea europarlamentarilor

Declarațiile lui Varga au urmat o linie similară cu cele oferite de colegul ei și ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, care miercuri a declarat: „Ne confruntăm de obicei cu minciunile și știrile false produse de liberalismul internațional”

„Cred că motivul pentru care ne urăsc este că purtăm o politică patriotică, creștină. Ținta noastră este îndeplinirea interesului național. Suntem conservatori și între timp avem succes, așa că practic existența noastră este un pericol pentru ei.

Calea noastră este cea conservatoare, patriotică, creștină, democratică, respectând istoria și moștenirea noastră religioasă, respectând valorile noastre precum familia. Acest lucru aduce și succes”, a mai spus Szijjártó, potrivit RMX.

Ungaria, în pragul de a atinge independența energetică în domeniul energiei electrice

Odată cu extinderea centralei nucleare de la Paks şi implementarea investiţiilor în energia solară, Ungaria va deveni complet independentă în domeniul energiei electrice, lucru cu care puţine ţări se mai pot lăuda, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Centrala Nucleară de la Paks.

În cadrul vizitei efectuate la Paks, ministrul a remarcat că “aici funcţionează una dintre cele mai sigure şi mai eficiente centrale electrice din lume”, care garantează continuitatea furnizării de energie electrică şi reprezintă un avantaj competitiv uriaş pentru economie.

“În ultima vreme s-a dovedit că în furnizarea de energie pot apărea situaţii de criză în orice moment. În astfel de cazuri, în siguranţă se află statele care reuşesc să producă singure mare parte din necesarul propriu de energie”, a subliniat Szijjártó (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel