Conflict LGBT: Viktor Orban a anulat vizita la Munchen. Premierul nu va urmări Germania - Ungaria

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Premierul maghiar Viktor Orban nu va fi prezent la ultima partidă din grupele EURO 2020 a Ungariei.

Conform BBC, la câteva ore înainte ca Ungaria să viziteze Munchen pentru a înfrunta Germania în ultimul meci din „grupa morții” în care se mai află Franța și Portugalia, premierul maghiar Viktor Orban și-a anulat planurile, spun surse germane. Anterior, Germania și alte 13 state membre ale Uniunii Europene au condamnat o lege a ungurilor care interzice afișarea homosexualității persoanelor minore.        

UEFA a fost criticată că nu a permis orașului bavarez să arate curcubeul pe arena de fotbal

                                           

Organizația care reglementează fotbalul european, UEFA, a fost criticată că nu a permis orașului Munchen să arate culorile LGBT prin intermediul iluminării Allianz Arena. Aceștia au transmis că cererea de a afișa ROGVAIV-ul nu poate fi satisfăcută din cauza contextului politic din Ungaria.

Astfel, într-o situație extrem de tensionată, DPA a anunțat că Orban și-a anulat vizita oficială din Munchen și va merge în schimb la Bruxelles, unde va începe joi un summit al liderilor Uniunii Europene. Nu a existat încă o confirmare oficială din partea purtătorului de cuvânt al premierului maghiar, care a zis: „Nu trebuie să dăm informații acum, ca înainte, în legătură cu programul privat al premierului”.

De ce a refuzat UEFA cererea nemților de a ilumina stadionul în culorile curcubeului?

UEFA a refuzat cererea de a colora stadionul cu simbolul LGBT, insistând că este „o organizație neutră din punct de vedere al religiei și al politicii”. Ulterior, organizația a adăugat un curcubeu în jurul logoului său oficial și a spus că cererea Munchen-ului a fost una politică, însă simbolul în sine nu.

Refuzul UEFA a fost caracterizat drept „rușinos” de primarul orașului bavarez, Dieter Reiter, în timp ce liderul partidului Verde, Annalena Baerbock, a spus că Germania ar trebui să afișeze în întreaga țară simbolul LGBT pentru „a lansa un mesaj puternic de diversitate”.

VEZI ȘI: Ungaria cere să nu se amestece politica cu sportul, răspunzând intenţiei de a se ilumina cu drapelul LGBT stadionul partidei Germania-Ungaria de la EURO 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel