Conflict LGBT: Viktor Orban a anulat vizita la Munchen. Premierul nu va urmări Germania - Ungaria

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Premierul maghiar Viktor Orban nu va fi prezent la ultima partidă din grupele EURO 2020 a Ungariei.

Conform BBC, la câteva ore înainte ca Ungaria să viziteze Munchen pentru a înfrunta Germania în ultimul meci din „grupa morții” în care se mai află Franța și Portugalia, premierul maghiar Viktor Orban și-a anulat planurile, spun surse germane. Anterior, Germania și alte 13 state membre ale Uniunii Europene au condamnat o lege a ungurilor care interzice afișarea homosexualității persoanelor minore.        

UEFA a fost criticată că nu a permis orașului bavarez să arate curcubeul pe arena de fotbal

                                           

Organizația care reglementează fotbalul european, UEFA, a fost criticată că nu a permis orașului Munchen să arate culorile LGBT prin intermediul iluminării Allianz Arena. Aceștia au transmis că cererea de a afișa ROGVAIV-ul nu poate fi satisfăcută din cauza contextului politic din Ungaria.

Astfel, într-o situație extrem de tensionată, DPA a anunțat că Orban și-a anulat vizita oficială din Munchen și va merge în schimb la Bruxelles, unde va începe joi un summit al liderilor Uniunii Europene. Nu a existat încă o confirmare oficială din partea purtătorului de cuvânt al premierului maghiar, care a zis: „Nu trebuie să dăm informații acum, ca înainte, în legătură cu programul privat al premierului”.

De ce a refuzat UEFA cererea nemților de a ilumina stadionul în culorile curcubeului?

UEFA a refuzat cererea de a colora stadionul cu simbolul LGBT, insistând că este „o organizație neutră din punct de vedere al religiei și al politicii”. Ulterior, organizația a adăugat un curcubeu în jurul logoului său oficial și a spus că cererea Munchen-ului a fost una politică, însă simbolul în sine nu.

Refuzul UEFA a fost caracterizat drept „rușinos” de primarul orașului bavarez, Dieter Reiter, în timp ce liderul partidului Verde, Annalena Baerbock, a spus că Germania ar trebui să afișeze în întreaga țară simbolul LGBT pentru „a lansa un mesaj puternic de diversitate”.

VEZI ȘI: Ungaria cere să nu se amestece politica cu sportul, răspunzând intenţiei de a se ilumina cu drapelul LGBT stadionul partidei Germania-Ungaria de la EURO 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel