Viktor Orbán: Ungaria prelungește până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente

Viktor Orbán: Ungaria prelungește până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orbán: Ungaria prelungește până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente / Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orbán a precizat că Budapesta va prelungi înghețarea prețurilor la carburanți și alimente.

Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de îngheţare a preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri.

Premierul a spus, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că guvernul a abordat problema preţurilor la carburanţi şi la alimente în cadrul şedinţei sale de miercuri. Orbán a subliniat că preţurile cresc în toată Europa, cauza principală a creşterii fiind războiul, iar până la încheierea acestuia, preţurile vor tot creşte.

“Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecinţele creşterii preţurilor”, a declarat premierul. Orbán a adăugat că acesta este motivul pentru care au aplicat măsura îngheţării preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând.

“Astăzi a trebuit să hotărâm ce să facem. Am decis să prelungim până la 1 iulie îngheţarea preţurilor la carburanţi şi alimente, astfel că preţurile rămân aceleaşi atât pentru carburanţi, cât şi pentru alimente. Facem tot posibilul pentru a proteja familiile”, a subliniat Viktor Orbán, conform Hirado.

Ministrul ungar Péter Szijjártó: Modul în care ne definim noi, maghiarii, este supus unui atac pe toate fronturile

Prin întărirea tradiţiilor Ungariei creştine, răspundem provocărilor continue la adresa suveranităţii şi tradiţiilor ţării noastre, a declarat Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, vineri, la Győr - Ungaria.

La inaugurarea memorialului naţional, care include şi rămăşiţele cetăţii oraşului, şeful diplomaţiei ungare a declarat că lumea s-a confruntat cu provocări extraordinare în ultimul deceniu: criza financiară, criza migraţiei, criza sanitară, iar anul acesta cu războiul care a izbucnit în Ucraina, potrivit Hirado.hu

“Dacă toate acestea nu ar fi fost suficiente, noi, maghiarii, am fost puşi la încercare încă o dată, deoarece trebuie să ne confruntăm în mod constant cu atacuri la adresa suveranităţii Ungariei, tradiţiilor şi culturii creştine”, a spus ministrul.

“Toţi cei care au un ochi – şi nu sunt orbiţi de interese politice sau existenţiale de moment - pot vedea clar că tot modul în care ne definim noi, maghiarii, modul în care ne planificăm viitorul, este supus unui atac pe toate fronturile, de un deceniu încoace”, a adăugat el (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel