Viktor Orbán răspunde criticilor lui Zelenski: Eu sunt avocat, el e actor!

Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orbán a răspuns criticilor lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Premierul ungar Viktor Orbán a răspuns criticilor aduse poziției țării sale cu privire la războiul ruso-ucrainean, acuzându-l pe președintele Volodimir Zelenski că se bazează pe experiența sa din trecut ca actor.

Zelenski a stârnit o dezbatere aprinsă cu Ungaria, joi, când, în timpul frecventelor sale mesaje video preînregistrate către liderii occidentali, el le-a cerut lui Orbán și Ungariei să aleagă părțile în conflict.

În discursul său, Zelensky a criticat Ungaria pentru neutralitatea sa, spunând: „Voi (ungurii) trebuie să decideți cu cine să fiți”, întrebând direct pe premierul ungar: „Viktor, știți ce se întâmplă la Mariupol?”

Întrebat despre observațiile lui Zelenski, într-un interviu acordat postului național de radio Kossuth, duminică dimineață, Orbán i-a amintit lui Zelensky de răspunsul umanitar al Ungariei. Țara a primit peste 350.000 de refugiați ucraineni conform datelor UNHCR - dar a insistat că poziția țării nu s-a schimbat în ceea ce privește refuzul său de a permite ajutorului militar să treacă prin teritoriul său și opoziția față de interzicerea importurilor de energie rusă.

„Ceea ce cer ucrainenii este nici mai mult, nici mai puțin decât oprirea completă a economiei ungare pentru a pierde din nou ani de dezvoltare, iar aceasta va ajunge acolo unde era în urmă cu opt până la zece ani, sau cine știe cu câți ani în urmă”, a spus Orbán ascultătorilor.

Eu sunt avocat, el e actor!

Când a fost întrebat dacă, participând la summitul UE, nu a simțit că participă la o scenetă, Orbán a spus: „Folosesc cunoștințele acumulate în domeniul dreptului, iar un actor trăiește și lucrează cu cunoștințele acumulate ca actor. Nu văd nimic ieșit din comun în asta.”

Atât Orbán, cât și Zelensky sunt avocați formați, obținând diplome de la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta și, respectiv, de la Institutul de Economie Kryvyi Rih.

Zelenski, însă, nu a lucrat niciodată în domeniul dreptului. Înainte de cariera sa politică, a lucrat în divertisment, rolul său cel mai proeminent fiind acela de profesor care a devenit președintele ucrainean, scrie RMX.

Viktor Orban: "Cel mai bun război este cel pe care-l eviți"

Ungurii ştiu că "cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-i eviţi", a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg (sud-vest) care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite MTI.

"Cu cât suntem mai puternici, cu atât sunt mai mici şansele să fim atraşi în război", a adăugat Orban.

Facilitatea de la Zalaegerszeg a fost construită în parteneriat cu constructorul german de vehicule militare Rheinmetall, iar premierul ungar a subliniat sâmbătă că Ungaria şi Germania cooperează în materie de apărare şi această cooperare ar putea deveni una pe termen lung (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel