VIDEO| Imagini din dronă cu cele mai mari distrugeri de infrastructură din județul Alba, ca urmare a unor inundații, din ultimii 10 ani

Facebook Apele Române
Facebook Apele Române

Imagini din dronă cu cele mai mari distrugeri de infrastructură din județul Alba, ca urmare a unor inundații, din ultimii 10 ani

 

O viitură devastatoare produsă joi după-amiază a măturat comuna Ocoliş din judeţul Alba. Afectată de ploile abundente şi grindină a fost şi comuna Poşaga, zona fiind ieri sub avertizare cod roşu. La Ocoliș s-a înregistrat ieri un record de precipitații, în cinci ore căzând 223 de litri de apă pe metru pătrat.

Drumurile din comună au fost distruse pe o porțiune de 9 kilometri, iar rețelele de apă pe o porțiune de 12 kilometri. Ca o comparație, inundațiile catastrofale de la Răchita, din 2019, au distrus doar 5 kilometri de drum. Mulți oameni au privit neputincioși cum agoniseala de-o viață le-a fost luată de ape în doar câteva zeci de minute, apele ducând cu ele mașini, animale, anexe gospodărești.

Zeci de case au fost inundate și aproximativ 450 de persoane au rămas izolate de restul lumii. Acesta este rezultatul viiturii uriaşe produsă joi după-amiază în zona Ocoliş din judeţul Alba.

În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, între care doi bătrâni, doi copii şi o femeie însărcinată.

Viitura a fost produsă de o rupere de nori, apa crescând vertiginos, în aproximativ 30-35 de minute de la începerea ploii și inundând comuna.

Aproximativ 30 de case au fost inundate, precum şi un operator economic, iar 11 adulţi şi doi copii au fost izolaţi în podurile construcţiilor. În final, trei case au fost distruse, iar 20 de persoane s-au refugiat la vecini sau rude.

În satul Runc, o casă a fost afectată de o alunecare de teren, iar în Vidolm o maşină a fost luată de apă, iar o casă a fost inundată. În localitatea Poşaga o casă a fost inundată, iar DJ750F a fost avariat şi colmatat, scrie ZiarulUnirea.ro.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Precipitaţii record la Ocoliş 

Precipitații de 223 l/mp s-au înregistrat într-un interval de 5 ore, în cursul serii trecute, la stația hidrometrică Ocoliș de pe Valea Iarei. Până în cursul dimineții, au mai căzut, în același loc, încă 25 l/mp (total: 250 l/mp), se arată într-un comunicat de presă emis de Apele Române. 

În urma ploilor torențiale, de tip flash-flood, precum și a scurgerilor rapide de pe versanți, pe râul Ocoliș, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe. În aceste localități Ocoliș -sat Ocoliș și Vidolm (județul Alba) și Iara – sat Ocolișel (județul Cluj) s-au înregistrat, la această oră, cele mai însemnate pagube materiale. Nu au fost victime omenești. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel