VIDEO - Atac armat într-un liceu din Texas. Sunt mai multe victime

Atac armat într-un liceu din Texas. Sunt mai multe victime / Foto: Pixabay
Atac armat într-un liceu din Texas. Sunt mai multe victime / Foto: Pixabay

Un atac armat a avut loc la un liceu din Texas.

Mai multe persoane au fost rănite după ce un atacator înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, informează poliţia şi media locale, relatează Agerpres, citând AFP.

"Suntem la locul unui atac armat la liceul Timberview", a anunţat poliţia locală din Arlington, pe Twitter.

Imaginile difuzate de televiziuni arată o puternică prezenţă poliţienească în jurul unităţii de învăţământ cu aproape 2.000 de elevi din acest oraş situat între Dallas şi Fort Worth.

VEZI ȘI: Atac la o universitate din Rusia. Studenții au sărit pe geam pentru a scăpa. Update: 8 morți și 19 răniți / VIDEO

Postul local afiliat NBC a relatat că atacul armat s-a soldat cu "mai multe" victime. Potrivit canalului de televiziune Fox, preluat de EFE, cel puţin trei persoane au fost rănite.

"Cel puţin două persoane au fost rănite" şi poliţia "îl caută activ pe suspect", a declarat la rândul său primarul oraşului, Jim Ross, pentru NBC.

"Se pare că mai mulţi profesori au fost răniţi şi am văzut cel puţin un elev transportat pe o targă'., a declarat Ontario Hewitt, părintele unui elev, pentru un post local afiliat CBS.

Elevii sunt izolaţi în interiorul şcolii. "Fiica mea este într-o sală de clasă" şi "fiul meu este puţin speriat", a adăugat Hewitt.

Părinții spun că sunt îngrijorați și așteaptă să-și vadă copii în siguranța.

Elevii, evacuați cu autobuzul



Autorităţile şcolare au anunţat pe Twitter că au organizat la faţa locului o zonă de adunare pentru familiile elevilor, care vor fi "evacuaţi cu autobuzul după ce liceul va fi securizat".

Atacurile armate în mediul şcolar au devenit un veritabil flagel în societatea americană după masacrul de la Columbine (statul Colorado), din 1999. Ele sunt atât de comune încât rareori mai fac titluri de prima pagină în media naţionale. Numai un masacru sângeros, precum cel comis la liceul din Parkland, în statul Florida, în februarie 2018, care s-a soldat cu 17 morţi, mai provoacă acum o undă de şoc, comentează AFP.

VEZI ȘI: Scene șocante în Târgu Jiu. Un bărbat s-a împușcat în cap în fața Spitalului Județean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel