Știrea zilei din Danemarca, după două săptămâni de relaxare. Care este rata răspândirii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile daneze au raportat că răspândirea coronavirusului nu a fost accelerată de când Danemarca a devenit prima țară din afara Asiei care să relaxeze măsurile de restricție, acum două săptămâni.

Autoritățile daneze au raportat că răspândirea coronavirusului nu a fost accelerată de când Danemarca a devenit prima țară din afara Asiei care să relaxeze măsurile de restricție, acum două săptămâni, conform The Guardian.

Centrele de zi pentru copii și școlile au început să se redeschidă în țara nordică acum jumătate de lună, iar saloanele de cosmetică, frizeriile și alte mici afaceri s-au deschis pe 20 aprilie. Măsurile au fost luate după ce numărul infecțiilor și al morților a scăzut.

„Nu există semne că epidemia Covid-19 este în creștere", a transmis Statens Serum Institut, responsabil de lupta cu coronavirusul în Danemarca.

Rata de răspândire rămâne subunitară

Rata de răspândire, care indică câte persoane sunt infectate de un contaminat cu coronavirus, a crescut puțin în ultimele săptămâni, dar rămâne subunitară, adică mai mică de 1.0, transmite Institutul. În această săptămână, Germania anunțase că rata țării a crescut înapoi la 1.0, după relaxarea măsurilor.

„Nu sunt semne cum că redeschiderea parțială a cauzat o răspândire mai mare a infecțiilor", spune un cercetător în boli infecțioase la Universitatea din Aarhus, Christian Wejse. „Cel puțin nu există vreo indicație că urmează un alt val. Acest lucru a fost o îngrijorare, dar nu văd acest lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel