Vestele galbene. Tragedie în urma confruntării cu jandarmii

Un manifestant care participa la protestele 'vestelor galbene' din Paris şi-a pierdut sâmbătă o mână în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, când un grup încerca să forţeze gardul de securitate din faţa Adunării Naţionale (parlamentul), informează EFE şi AFP.

Potrivit unor surse din poliţie citate de postul BFMV, bărbatul a prins o grenadă lacrimogenă lansată de forţele de ordine cu intenţia de a o arunca în direcţia agenţilor, însă dispozitivul i-a explodat în mână şi i-a smuls-o. AFP relatează că victima este 'un fotograf al vestelor galbene' care făcea fotografii oamenilor care se pregăteau să forţeze gardul de metal din faţa Adunării Naţionale.

10 persoane reținute


Pompierii l-au evacuat pe rănit, care potrivit martorilor nu era îmbrăcat cu o vestă galbenă, ţinuta cu care se identifică cei care participă la această mişcare care se manifestă în Franţa împotriva administraţiei Emmanuel Macron din noiembrie 2018. Prefectura poliţiei din Paris a confirmat că circa 10 persoane au fost reţinute până în jurul orei 13:00 GMT. Alte proteste ale 'vestelor galbene' au loc în această sâmbătă în principalele oraşe ale ţării, precum Marseille, Nisa, Bordeaux sau Montpellier, unde până în prezent nu s-au înregistrat incidente. 

VEZI ȘI:

„Vestele galbene”, întâlnire cu Di Maio. ”A fost pe deplin legitimă”

Ambasadorul Franței în Italia, rechemat de Macron. Scandal diplomatic imens


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel