Veste proastă pentru șoferii care încalcă regulile în UE

Șoferii care vor încălca normele de circulație într-un stat membru al Uniunii Europene vor primi amenzile acasă. România va furniza informații cu privire la autovehicule și proprietarii lor, dar în anumite condiții, informațiile nu vor mai fi transmise. 

Decizia a fost luată miercuri de Guvern, potrivit Gândul. Proiectul de lege modifică și completează legea 5/2014. Actul normativ transpune în  legislaţia naţională Directiva Europeană cu privire la facilitatea schimbului transfrontalier de informaţii referitoare la încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră şi pentru facilitatea executării sancţiunilor aplicate acestor încălcări. 

Statul român nu va mai informa autoritățile din statele membre UE cu privire la încălcări ale normelor de circulațiile în cazurile în care au fost făcute mai multe informări anterioare adresate aceleiași persoane, în urma cărora nu a fost primit răspuns și în situația în care datele furnizate sunt incomplete și nu au permis, la o solicitare anterioasă, contactarea proprietarului sau utilizatorului vehiculului. În aceste situaţii, datele obţinute cu privire la proprietarii sau deţinătorii vehiculelor cu care au fost săvârşite încălcările se şterg.

Procedura reprezintă o modalitate prin care sunt evitate costuri nejustificate prin continuarea procedurilor de informare în situaţia în care subiectul nu răspunde autorităţii solicitante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel