Vaticanul, în mijlocul unui nou scandal, după ce a pedepsit o fetiță violată

biserica catolica
biserica catolica

Scandalurile la Vatican par să se țină lanț în ultima vreme. Noua culpă în care este implicat Vaticanul se referă, de data aceasta, la o fetiță de nouă ani din Brazilia, violată de tatăl vitreg și nevoită să facă un avort. Vaticanul  a excomunicat mama fetei şi doctorii care au participat la avort, însă nu şi pe violator.

Cardinalul Giovanni Batista Re, care conduce Comisia Pontificală pentru America Latină, a apărat decizia Bisericii Catolice de a excomunica mama şi doctorii victimei violului, spunând ca "viaţa trebuie mereu protejată", scrie Independent.

Cardinalul le-a spus jurnaliştilor italieni că, deşi fetiţa a rămas însărcinată după ce a fost abuzată de tatăl sau vitreg, gemenii pe care ii purta in pantec aveau "dreptul sa traiasca, si nu trebuiau eliminati ". "Este un caz trist, dar problema reală este că gemenii concepuți astfel erau nevinovați. Viața trebuie mereu protejată", a spus acesta.

Jose Cardoso Sobrinho, arhiepiscopul din Pernambuco, acolo unde a ajuns fata la spital, a precizat că bărbatul nu va fi dat afară din biserică, întrucât deși a comis "o crimă odioasă", "avortul, eliminarea unei vieți nevinovate, este mai grav".Fetița  a scăpat de excomunicare deoarece este înca un copil în ochii bisericii.

 Cazul a declanșat o amplă dezbatere în Brazilia, unde avortul este permis doar în cazul violului sau a unei urgențe medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel