Vaslui: 270 de posturi oferite cu ocazia Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Un număr de 270 de posturi au fost oferite de angajatorii vasluieni, vineri, în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Potrivit organizatorilor, dintre cei peste 1.000 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 38 de firme care au oferit 10 locuri de muncă vacante pentru absolvenţi de studii superioare şi 260 de posturi pentru absolvenţi de studii liceale, profesionale sau primare.

"În municipiul Vaslui, un număr de 12 firme au oferit 137 locuri de muncă, la Bârlad 6 agenţi economici au venit cu o ofertă de 52 de locuri de muncă, iar la Huşi oferta a venită din partea celor 20 de firme participante a fost de 81 de posturi. Angajatorii vasluieni au căutat ingineri, mecanici, brutari, conducători auto, lucrători comerciali, electricieni, bucătari, ospătari, lucrători în confecţii sau muncitori necalificaţi, în cadrul bursei fiind selectaţi în vederea angajării 57 de participanţi, din totalul de 850", a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat şi 352 de elevi ai claselor terminale din cadrul a nouă unităţi de învăţământ din judeţ, organizatorii afirmând că prin această participare viitorii absolvenţi au avut posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.

De asemenea, în baza protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la ursa locurilor de muncă au participat şi 10 persoane private de libertate care mai au maximum şase luni până la eliberarea din detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel