Vasile Dâncu, verdict pentru doi miniștri: Nu se duc destul la televizor

Sociologul Vasile Dâncu s-a declarat încântat, la Realitatea TV, de numărul tinerilor înscriși pe lista celor care candidează la funcțiile de vicepreședinți, în următoarea structură de conducere a PSD.

În viziunea sa, faptul că CExN al PSD a validat, vineri, doar 21 de candidaturi, pentru 14 funcții de conducere în partid, arată faptul că nu toți s-au gândit că au șanse reale pentru a obține postul la care aspiră.

"Am privit cu surpriză o serie de tineri care candidează și m-am bucurat pentru asta. Mai mult de jumătate, două treimi din listă sunt tineri și asta e un lucru foarte bun, înseamnă că au prins curaj. Acum să ne uităm cu realism la partide. Mai demult, exista o elită politică la toate partidele, mult mai consistentă, formată din mai multe generații.

[citeste si]

S-au schimbat mult, de atunci. O dată că a dispărut o generație, este o chestiune de vâstă și, în al doilea rând, DNA, justiția a reușit să blocheze o parte din cei care, probabil, i-am fi văzut din nou să candideze. Atunci, în acest moment, asta e resursa partidului. Sigur că ar fi putut mai mulți să candideze, dar probabil că s-au gândit că nu au șanse toți. Liviu Dragnea a candidat pentru o candidatură de necesitate, pentru că, în acest moment, faceți o analiză a vechilor vicepreședinți, chiar nu sunt foarte mulți oameni care pot să candideze cu șanse", a declarat Vasile Dâncu, scrie Realitatea.net.

Mihai Tudose și Ionuț Vulpescu

Pe de altă parte, întrebat de ce Mihai Tudose, actualul ministru al Economiei și Ionuț Vulpescu, ministru al Culturii, ambii aflați pe lista candidaților la funcțiile de vicepreședinți, nu sunt atât de cunoscuți publicului, Vasile Dâncu a explicat:

"E un alt stil, nu au ce căuta miniștrii la televizor. Dacă ați stat într-o țară precum Germania sau Franța, Marea Britanie nu o să îi vedeți pe miniștrii toată ziua la televizor. La noi e altă cultură, televiziunea la noi seamănă cu cele italiene. Aceștia își fac treaba pur si simplu. Miniștrii la televizor merg să vorbească despre politică, nu despre politici. Ministrul Justiției, ministrul Culturii trebuie să vorbească despre ce fac ei acolo. Eu nu sunt de acord că miniștrii trebuie să fie toată ziua la televizor.

Dacă unul din acești tineri devine vicepreședinte, începe să câștige în notorietate. Sper să comunice. În mod normal, fiecare ministru trebuie să își facă proiectul de comunicare. Pot să vorbească prin purtători de cuvânt, să vorbească cu jurnaliști specializați. Există multe posibilități, dincolo de talk-show-uri.

Acești miniștri tineri, despre care vorbiți, fac cealaltă greșeală: nu se duc destul la televizor, în ultima vreme, de aceea spuneți că nu sunt foarte cunoscuți. Trebuie să găsim un echilibru. Când ai ceva de comunicat, te poți duce, dar fără să participi la conflicte politice. Despre asta vorbea Liviu Dragnea, dar activitatea ta trebuie să ți-o comunici".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel