Vânzarea de jucători, o sursă care asigură supravieţuirea cluburilor braziliene

Vânzarea de jucători rămâne sursa care asigură supravieţuirea cluburilor braziliene de fotbal şi care în 2018 a adus 1,275 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile echipelor s-au ridicat la un miliard de dolari, relatează EFE, care citează un raport al băncii de investiţii Itau BBA.

În studiu au fost utilizate date publice furnizate de 27 de echipe din primele două ligi braziliene, iar datele arată că 20% din totalul veniturilor provine din vânzarea de fotbalişti, în timp ce drepturile de televizare ajung la 42% din venituri. Cel mai scump jucător brazilian vândut din 2018 a fost mijlocaşul Arthur, transferat de Barcelona de la Gremio pentru 27 milioane dolari.

Dacă nu ar vinde jucători, cluburile nu ar putea progresa decât dacă s-ar îndatora. Situaţia ar deveni şi mai precară dacă ar fi excluse cluburile Palmeiras şi Flamengo, cele mai stabile din puncte de vedere economic. Dacă aceste două cluburi nu sunt luate în calcul şi fără veniturile din vânzarea de jucători, echipele braziliene ar înregistra un bilanţ negativ de 25 milioane dolari, fără să fi făcut vrei investiţie.

În 2018, cheltuielile cluburilor braziliene au crescut cu 5% faţă de anul precedent, în timp ce veniturile au scăzut cu 3%. Datoriile au continuat să crească, ajungând la 1,7 miliarde dolari.

Cluburile cu cea mai precară situaţie economică sunt Botafogo şi Fluminense, ambele din Rio de Janeiro, care au fost campioane naţionale, precum şi Atletico Mineiro, câştigătoarea trofeului Copa Libertadores în 2013. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel