Vama Veche, tabără pentru refugiați. Autoritățile și locuitorii, stupefiați de decizie

Foto: captură PRO TV
Foto: captură PRO TV

Circa 500 de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară la Vama Veche, 2 Mai și Limanu. Potrivit știrilor protv, autoritățile nu au confirmat acest lucru, în condițiile în care lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare. Asta cu mai puțin de două luni înainte de deschiderea oficială a sezonului estival.

An Vama Veche  mai multe echipe de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina de reabilitat o fostă unitate militară. În acest loc urmează să fie cazați mai mulți cetățeni sirieni, care vor face parte din cota refugiaților pe care România o are.

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului, cerând informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați.

Garda de Coasta nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, și anume că se fac lucrări de igienizare a imobilului.

Localnicii din zona respectivă nu sunt încântați de această idee. Cei mai mulți au spus pentru jurnaliști că nu știu ce fel de oameni sunt, și nici măcat primarul nu e de acord.

"Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice", a transmis un localnic pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel