Valentin Jucan, membru CNA critică Digi 24 pentru un interviu cu un oficial rus

alexandru-valentin-jucan-dcnews_639x426
alexandru-valentin-jucan-dcnews_639x426

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, atacă dur Digi 2, după ce televiziunea a realizat un interviu cu șeful Dumei de Stat din Rusia.

"Sergei Naryshkin (Serghei Narîşkin, n.r.), preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, persoană căreia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene prin Decizia Consiliului UE 145/2014 este prezentat românilor de către un post de televiziune. Este adevărat că fiecare radiodifuzor îşi stabileşte propria politică editorială, însă această independenţă editorială comportă, totuşi, şi responsabilităţi faţă de public. Consider că prezenţa televizată a acestei persoane sancţionate la cel mai înalt nivel european este o eroare majoră.

Legitimarea lui Naryshkin în faţa românilor este, în opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care România îl are cu Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. De asemenea, remarc faptul că această apariţie televizată este o continuare a încercărilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din România în privinţa politicilor internaţionale duse de Federaţia Rusă, politici care au dus tocmai la sancţionarea preşedintelui Dumei de Stat. Mai mult, contextul geopolitic în care ne aflăm reclamă întărirea presei româneşti în privinţa promovării valorilor europene şi a parteneriatelor la care ne-am angajat din credinţă, nu din conjunctură. Este inacceptabil acest demers de presă", a scris Valentin Jucan, pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel