Valea Jiului. Accident în Mina Vulcan. Există victime

Mină - imagine ilustrativă
Mină - imagine ilustrativă

Un accident a avut loc cu puțin timp în urmă în Mina Vulcan.

Doi mineri au suferit mai multe traumatisme vineri după-amiază într-un accident de muncă produs în subteranul Minei Vulcan, din Valea Jiului.

Victimele sunt conştiente şi sunt evaluate medical de echipajele de prim-ajutor prezente la faţa locului, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara.


"Victimele sunt conştiente. Prezintă traumatisme la nivelul capului şi membrelor şi sunt evaluate de echipajele aflate la caz", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean, din primele informaţii, cei doi mineri executau o lucrare de pregătire în subteranul Minei Vulcan. La un moment dat, o capsă dintr-o gaură dată cu pickhammerul a detonat mai târziu, ceea ce a cauzat arsuri victimelor.

"Nu este un accident de muncă foarte grav. Oamenii sunt conştienţi. Am vorbit cu cei de la Mina Vulcan şi mi-au spus că băieţii au ieşit pe picioarele lor din mină", a precizat, pentru AGERPRES, liderul sindical.

Mina Vulcan face parte din cadrul Complexului Energetic Hunedoara alături de exploatările de huilă Lonea, Livezeni şi Lupeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel