Va încasa cineva recompensa de 25 milioane de dolari pusă pe capul lui bin Laden?

laden
laden

După uciderea lui Bin Laden,  se pune întrebarea dacă este posibil ca cinva să încaseze recompensa pusă pe capul celui mai căutat terorist al lumii. Aceasta se ridică la 25 de milioane de dolari, iar programul de recompense, aflat în subordinea Departamentului de Stat, este un program cu caracter confidenţial.

"Dată fiind importanţa păstrării confidenţialităţii programului, nu putem comenta dacă a fost cineva nominalizat pentru recompensă în acest caz sau în orice alt caz", a declarat Harry Edwards, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

De la înfiinţarea acestui program, mai mult de 60 de persoane au fost recompensate în total cu peste 100 de milioane de dolari pentru informaţiile furnizate, care "au prevenit atacuri teroriste internaţionale sau au ajutat să fie aduşi în faţa justiţiei cei implicaţi în astfel de acte", arată site-ul programului Rewards for Justice. Marea parte a acestei sume a fost plătită după atacurile din 11 septembrie 2001.

Gary Faulkner, vânătorul solitar al lui Osama bin Laden, cere o parte din recompensa de 25 de milioane de dolari – VIDEO

Cea mai mare recompensă plătită vreodată de americani se ridică la 30 de milioane de dolari şi a fost dată unui individ care a furnizat informaţii ce au dus la uciderea fiilor lui Saddam Hussein, Udai şi Qusai, în 2003.

Legea prin care a fost înfiinţat acest program stipulează că nicio recompensă nu poate fi, totuşi,  mai mare de 25 de milioane de dolari, decât dacă este autorizată personal de secretarul de stat.

În momentul de faţă, încă 43 de persoane se află pe lista teroriştilor internaţionali căutaţi de autorităţile americane. Printre ei se numără şi Ayman al-Zawahiri, doctor de origine egipteană, presupus adjunct al lui ben Laden. Recompensa pentru capturarea lui se ridică tot la 25 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel