Urmărește emisiunea live


Unoniștii au trecut Prutul. George Simion, interdicţie de intrare în Moldova

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a primit interdicţie de intrare în Republica Moldova, restul aprticipanților reușind să treacă Prutul.

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, unul dintre organizatorii Marşului Centenar, urmează să primească interdicţie de intrare în Republica Moldova, anunţă Poliţia de Frontieră a republicii. Instituţia precizează că liderul grupului de unionişti 'a demonstrat un comportament agresiv şi inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat', informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a explicat marţi că motivul pentru care grupul organizat de cetăţeni români staţionaţi între punctele de trecere a frontierei de stat nu a primit iniţial permisiunea să treacă frontiera a fost 'comportamentul inadecvat şi provocator al unor persoane din cadrul grupului, refuzul de a se conforma procedurilor legale de trecere şi o serie de injurii şi ameninţări proferate în discuţiile cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră'.

Potrivit Deschide.md, şeful Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, s-a deplasat marţi la punctul de trecere Leuşeni pentru a debloca situaţia. El le-a cerut reprezentanţilor grupului să manifeste respect faţă de lege şi să se conformeze procedurilor de trecere a frontierei. Toţi reprezentanţii grupului au în acest moment permisiunea să intre pe teritoriul Republicii Moldova, mai puţin George Simion, preşedintele Acţiunii 2012 şi unul dintre organizatorii Marşului Centenar, care urmează să primească interdicţie de intrare pe teritoriul republicii, după ce 'a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei'.

Marșul Centenar trece Prutul, fără liderul unionist George Simion

Marșul Centenar a trecut fără niciun impediment vama Albița și, mai greu, pe cea de la Leușeni, unde au stat aproximativ 12 ore. Astăzi a trecut și termenul de interdicție, de a trece vama moldovenească, pusă cetățenilor români, de către Poliția de Frontieră.

Toți reprezentanții grupului au în acest moment permisiunea să intre pe teritoriul Republicii Moldova, mai puțin domnul Simion George, care a primit interdicție.

George Simion, a anunțat că indiferent de impedimente acesta va ajunge pe 1 septembrie în Piața Marii Adunări la Chișinău, relatează 10.tv.

Intervenția MAE

Marşul Centenarului a pornit din Alba Iulia pe 1 iulie şi pe 1 septembrie ar urma să ajungă la Chişinău, unde va avea loc o manifestaţie unionistă de amploare. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român urmăreşte cu 'atenţie' şi 'preocupare' situaţia creată la graniţa României cu Republica Moldova şi a solicitat, 'în spiritul dialogului şi cooperării care caracterizează relaţia dintre cele două state', explicaţii cu privire la motivele pentru care cetăţenilor români nu li s-a permis trecerea frontierei, a informat MAE printr-un comunicat de presă.

În acest sens, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a fost invitat la consultări pentru clarificări suplimentare, a anunţat MAE. 'De asemenea, prin intermediul Ambasadei României de la Chişinău s-au făcut demersuri pentru a ne asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, aşa cum este normal într-un stat aflat într-o relaţie de asociere cu UE şi de parteneriat strategic cu România', a precizat sursa citată.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel