Universitățile din Marea Britanie introduc cursuri obligatorii despre rasă și gen. Studenții și profesorii reclamă un abuz de autoritate

Universitățile din Marea Britanie introduc cursuri obligatorii despre rasă și gen. Studenții și profesorii reclamă un abuz de autoritate   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Universitățile din Marea Britanie introduc cursuri obligatorii despre rasă și gen. Studenții și profesorii reclamă un abuz de autoritate / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Universitățile din Marea Britanie au introdus cursuri obligatorii despre diversitate și echitate rasială.

Universitățile britanice au început să folosească din ce în ce mai mult noile module didactice în care studenții din primul an sunt învățați despre diversitate, echitate rasială și durabilitate. Unele dintre aceste module necesare sunt obligatorii, ceea ce înseamnă că studenții trebuie să le finalizeze cu succes pentru a-și continua studiile.

Potrivit criticilor, aceste cursuri sunt o manifestare a îndoctrinării gândirii și merg împotriva principiilor gândirii libere din cadrul sistemului universitar.

Scottish Oldest College, Universitatea din St. Andrews, solicită studenților din primul an să participe la module de educație obligatorie privind durabilitatea, diversitatea rasială și comportamentul sexual, altfel nu li se va permite să se înscrie în programul academic al școlii. Dacă nu reușesc testul final, trebuie să-l repete, scrie The Times.

De exemplu, modulul îi învață pe elevi să recunoască „vinovăția personală” ca „punct de plecare util pentru depășirea prejudecății inconștiente”. Întrebările privesc rasismul, prejudecățile și, de exemplu, biodiversitatea.

Întrebarea dificilă, de exemplu, este dacă „egalitatea” înseamnă a trata pe toți în mod egal. Răspunsul corect este nu, deoarece egalitatea înseamnă „tratarea diferită a oamenilor într-un mod adecvat nevoilor lor, astfel încât toată lumea să aibă condiții corecte și oportunități egale”.

În mod similar, Universitatea din Kent din Anglia solicită studenților din primul an să participe la un modul de patru ore despre diversitatea rasială pentru a le „educa” prejudecățile. În cadrul testului, sunt îndemnați ca, dacă văd pe cineva înjurând sau purtând haine second-hand, să nu atribuie aceste lucruri sărăciei sau analfabetismului rasei în cauză. Cursurile anti-discriminare au fost, de asemenea, introduse de Universitatea din Southampton.

Studenții și profesorii au criticat aceste module

Cursurile trezesc critici atât din partea elevilor, cât și a profesorilor. Mulți studenți și profesori au criticat aspru aceste module.

„Este o demonstrație a poliției gândirii și o încercare de a îndoctrina rațiunea liberă a indivizilor”, a spus, recent, un student de la Universitatea din Kent.

„Nu m-am bucurat de aceste cursuri. Trebuie să faci tot ce vor ei să facă. Dar toată lumea are o părere diferită despre aceste lucruri”, a spus un student de la Universitatea St. Andrews. Acesta crede că modulele merg împotriva principiului libertății de exprimare academice. Cu toate acestea, studenți nu protestează împotriva lor, deoarece le-ar fi frică de consecințe.

Potrivit lui Chris Skidmore, fost ministru universitar, unele cursuri universitare reprezintă un „abuz de autoritate universitară”. 

Universitățile susțin că totul e la cererea studenților

Universitățile britanice nu dau înapoi împotriva acestor acuzații, susținând că îndeplinesc cerințele care vin de la studenți.

„Toate aceste module au fost introduse ca răspuns la cererea exprimată în mod clar din partea studenților”, a spus un purtător de cuvânt al Universității din St. Andrews. Se presupune că aceste cursuri de la universitate se desfășoară de cinci ani, universitatea având de-a face cu un singur reclamant în acea perioadă.

Cu toate acestea, potrivit profesorului Dennis Hayes de la Universitatea Derby, universitățile nu ar trebui să aplice orbește tot ceea ce este solicitat de sindicatele studențești sau de departamentele de resurse umane.

„Se face cu cele mai bune intenții, dar nu este potrivit pentru o universitate care ar trebui să învețe oamenii cum să gândească, nu ce ar trebui să gândească”, a adăugat Hayes, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel