Uniunea Europeană urmărește cu îngrijorare situația din Transnistria și solicită încetarea oricăror acte violente

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a vorbit despre situația din Transnistria.

„Uniunea Europeană urmărește cu îngrijorare situația din Transnistria și solicită încetarea oricăror acte violente”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer.

Potrivit agenției Infotag, la un briefing la Bruxelles, acesta a recunoscut că nu deține „informații speciale despre situația din Transnistria”.

„Desigur, urmărim cu mare îngrijorare toate evenimentele legate de operațiunile militare din Ucraina și eventualele acțiuni în teritoriile adiacente. De la bun început, chemăm la încetarea oricăror acte violente”, a spus el, comentând exploziile care au avut loc în Transnistria, scrie Deschide.

Pod peste Nistru din Odesa, avariat de o explozie provocată aparent de o rachetă (CNN)

Un pod pe care trec o şosea şi o cale ferată deasupra râului Nistru în sud-vestul Ucrainei a fost marţi puternic avariat de o explozie, informează ediţia online a CNN.

Podul, situat în apropierea oraşului Odesa, pare că a fost lovit de o rachetă. Circumstanţele şi informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare, au transmis autorităţile.

Imagini de la locul exploziei arată pagube semnificative pe porţiunea podului ce cuprinde şoseaua.

Dacă acesta nu va putea fi redeschis, accesul la o parte din regiunea Odesa va fi posibil doar de-a lungul graniței cu Moldova, a scris marți pe Twitter Anton Gerașcenko, consilier în cadrul ministerului ucrainean de Externe (vezi imaginile AICI).

Maia Sandu, despre cine ar putea sta în spatele provocărilor din Transnistria: Au fost mai multe alerte cu bombe în școli și în instituții medicale

Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare a situației din regiunea transnistreană și a venit cu mai multe recomandări către instituțiilor publice, anunță președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Pe durata a mai multor săptămâni au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. Au urmat exploziile de ieri și azi. Autoritățile R.Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și crează riscuri pentru R.Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage R.Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară.  Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a declarat Maia Sandu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel